Adana'da "Afrika Uzak Değil" Semineri

Adana Sanayi Odası (ADASO) Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) işbirliğiyle düzenlenen "Afrika Uzak Değil" seminerinde,

Adana Sanayi Odası (ADASO) Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) işbirliğiyle düzenlenen "Afrika Uzak Değil" seminerinde, Afrika kıtasına yatırım yapmak isteyen girişimciler bilgilendirildi.

Ekonomi Bakanlığı Denetim Hizmetleri Başkanlığı Dış Ticaret Uzmanı Gökmen Şahin, ADASO'da düzenlenen seminerde, Afrika kıtasının çok gelişmiş ekonomik hizmetler sunmaya başladığını ve bunun Türk yatırımcılar tarafından değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Şahin, Afrika kıtasının, özellikle de Mısır'ın Türk bakanlar tarafından sık sık ziyaret edildiğini ifade ederek, "Bizim Başkanımız olsun, Cumhurbaşkanımız olsun, bürokratlarımız olsun bu ülkelere ziyaretler gerçekleştirerek yatırımcıların önünü açıyor" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Afrika ülkelerine yapılacak yatırımlar konusunda, iş adamlarına verilecek en büyük yardımın onların doğru yönlendirilmesi olduğunu dile getiren , şöyle devam etti:

"Yönlendirmeler yanlış yapılırsa iş hayatında istenmeyen sonuçlar alınır. Bunun önüne geçebilmek çok önemli. Bu konuda DEİK bize çok destek oluyor. Örneğin iş adamlarını gezdiriyor, bilgilendiriyor. Mesela, bu sayede ülkemizin Mısır'la olan ticaret hacminin 5 milyar doları geçtiğini görüyoruz. Üstelik bu rakamlar dünyanın ekonomik açıdan bunalımda olmasına rağmen gerçekleşti. Bu, sadece iş adamlarının başarısı değil. Bu, toplu bir başarıdır. Mısır, orta ve uzun vadede ciddi getiri sağlayacak bir pazardır. Benim tavsiyem, Türk yatırımcılar Mısır'la ilgilensin, orası gerçekten çok büyük bir pazar."

ADASO Başkanı Sadi Sürenkök ise Afrika kıtasını oluşturan 54 ülkeden sadece 35'inin demokrasi ile yönetildiğini ancak, bu coğrafyada çalışma ortamının gözle görülür bir hızla geliştiğini söyledi.

Afrika kıtasının, küresel güçlerin ve global oyuncu olmak isteyen yatırımcıların ilgi odağı olmaya başladığını bildiren Sürenkök, "Afrika kıtası bir maden deposu ve dünya genelindeki hammadde arayışı bu kıtayı gündeme taşıdı" dedi.

Reklam
Reklam

Bazı banka temsilcilerinin de konuşma yaptığı seminerde, banka işlemleri, gümrük rejimleri, denetim hizmetleri, ülke kredileri, sigorta ve garanti işlemleri hakkında bilgiler verildi.

Seminerde, DEİK Afrika İş Konseyleri Başkan Yardımcısı ve Mısır İş Konseyi Başkanı Zuhal Mansfield da bir sunum yaptı.

Muhabir: İbrahim Erikan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: