Adana'da alışveriş günleri

ADANA (İHA) - Adana Ticaret Odası (ATO) tarafından bu yıl 2.'si düzenlenen "Alışveriş Günleri"' başladı. İlk günde portakal izdihamı yaşandı. ATO önünden Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde halkı selamlayarak Çakmak Caddesi'ne kadar yürüyen Vali Oğuz Kağan Köksal ve protokol mensupları, Seyhan Belediyesi Halk Oyunları ekibi tarafından karşılandı. Şenlik havasındaki ortamda Vali Köksal ve belediye başkanları el ele verip halay çekerken, vatandaşlardan alkış aldı.

Vali Köksal ve Alışveriş Günleri'ne destek veren sivil toplum örgüt temsilcileri buradan Atatürk Parkı'na kadar yürüyerek Ata'nın anıtına çelen koyarken, saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okudular. Burada tebrikleri kabul eden ATO Başkanı Şaban Baş, daha sonra bir mağazaya giderek ilk alışverişi yaptı.

Reklam
Reklam

Bu arada, Alışveriş Günleri'nin sembolü olarak belirlenen portakal dağıtımı sırasında zaman zaman izdiham oluştu. Bir römork dolusu portakalla korteji takip eden görevliler, izleyen vatandaşlara portakal atmaya başladı. Bedava portakal dağıtıldığını gören vatandaşlar, römorka koşarak, görevlilerden avuç dolusu meyve aldı.

ATO Başkanı Şaban Baş, şehir ekonomisine canlılık kazandırmak amacıyla bu yıl ikincisini düzenledikleri Alışveriş Günleri'nde 400'e yakın firmanın katıldığını ve yüzde 5 ile 60'a varan gerçek indirim taahhüdünde bulunduklarını belirtti. Alışveriş Günleri 18-22 Aralık günlerinde devam edecek.