Adana'da Avrupa İmar Ve Kalkınma Bankası Tanıtımı

Adana Sanayi Odası (ADASO) tarafından düzenlenen toplantıda, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD) tanıtımı yapıldı.

Adana Sanayi Odası (ADASO) tarafından düzenlenen toplantıda, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD) tanıtımı yapıldı.

ADASO Başkanı Sadi Sürenkök, toplantının açılış konuşmasında, etkinliğin, EBRN'nin verdiği hizmetler ve kredilerin tanıtımının amaçladığını söyledi.

Toplantıya katılmayan sanayicilerin büyük bir fırsat kaçırdığını belirten Sürenkök, 1991 yılında kurulan EBRN'nin, 64 ülkede faaliyet gösterdiğini ifade etti.

Sürenkök, EBRN'nin Türkiye'de 2009 yılından buyana hizmet verdiğini ve yetkililerinin Adana'ya birkaç kez geldiklerini dile getirerek, "Şu ana kadar her hangi bir ortaklık kurulamadı ama yakın zamanda burada da irtibat bürosu kurarak daha geniş hizmet vermelerini bekliyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

EBRN'nin, üretime yönelik girişimlere kredi ve teminat tahsis ederek, özel sektör girişimlerine veya özelleştirme aşamasında bulunan devlet teşekküllerine sermayedar olarak katılımda bulunduğunu anlatan Sürenkök, "Bütün bunların yanı sıra teknik, eğitim ve danışmanlık hizmetleri de vererek faaliyetini sürdürüyor. Adana'da bu güne kadar kullandırılan krediler ve bundan sonra kullandırılacak kredilerin nasıl olacağı konusunda verecekleri bilgilerden dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

EBRN Türkiye Direktörü Mike Davey de Türkiye'de 50 bankayla çalıştıklarını söyledi.

Bu sayının fazla olmadığını belirten Davey, Türkiye'nin büyük ve iyi bir bankacılık sektörüne sahip olduğunu, aynı zamanda iyi bankaların bulunduğunu ifade etti.

Davey, yatırımlarının hemen hemen yarısının Türkiye'deki bankalara gittiğini vurgulayarak, "Bu yatırımı kesinlikle genişletmek ve büyütmek istiyoruz. Türk bankalarıyla bunu sağlayacağımıza inanıyoruz. Burada kredi, öz sermaye yardımı ve hizmet yardımı yapıyoruz. Bu yılın sonunda bu bölgede ofis açmayı, güçlü yatırımcıları ve müşterileri sağlamayı düşünüyoruz. Bu bölgeyi görmek ve incelemek için her zaman heyecanlı oldum" dedi.

Reklam
Reklam

Bölgedeki girişimcilerin çok iyi birer girişimci olduğunu vurgulayan Davey, şöyle devam etti:

"Çok iyi bir zirai bölgeniz var. Sizin yatırımlarınızla büyümenizde yardımcı olacağımıza çok inanıyorum. Bizden çok bahsetmek yerine sizlerden yatırım planlarıyla ilgili bir şeyler duymayı arzuluyoruz. Gerek elektronik posta ve gerekse telefonla bize ulaşmanızı istiyoruz."

Toplantıda, EBRD Türkiye Müdürü Banu Karşıalan ve kıdemli bankacılar da "küçük işletmeler destek programı, enerji verimliliği, yerel işletmeleri destekleme fonu,imalat ve hizmet sektörü, tarım ve gıda sektörü" gibi konularda sunum yaptı.

Muhabir: Ali Güreli

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: