Adana'da Dolandırıcılık Iddiası

Adana'da jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda, kendilerini asker ve MİT görevlisi olarak tanıtıp vatandaşları 200 bin lira dolandırdıkları iddiasıyla 3 kişi

Adana'da jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda, kendilerini asker ve MİT görevlisi olarak tanıtıp vatandaşları 200 bin lira dolandırdıkları iddiasıyla 3 kişi yakalandı.

Adana Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığınca, yapılan ihbarlara yönelik olarak yürütülen istihbarat çalışmalar sonucunda, Adana şehir merkezi, ilçe, belde ve köylerinde M.B'nin kendisini Adana İl Jandarma Komutanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı'nda (MİT) görevli "Metin Astsubay" olarak tanıttığını belirlendi.

Reklam
Reklam

M.B'nin vatandaşları evlenme, işe yerleştirme gibi vaatlerle kandırarak yaklaşık 200 bin lira dolandırdığını tespit eden ekipler, zanlıyı gözaltına aldı.

Yine değişik tarihlerde son aylarda Kozan ilçesi Çukurköprü Köyünde kendisini "Çukurköprü Jandarma Karakol Komutanı D.E.D." olarak tanıtan B.A.Ü. ve kendisini Adana İl Jandarma Komutanlığında görevli "Bordo Bereli Yüzbaşı" olarak tanıtan ve irtibat kurduğu şahısları dolandıran E.C.K da gözaltına alındı.

Ooperasyonlarda zanlılardan çok sayıda astsubay kıyafeti ve askeri malzeme, 1 adet ajanda, 1 adet kuru sıkı tabanca, 1 adet askeri kimlik kartı, 1 adet askeri üniforma, 1 adet kelepçe, 1 adet 9 milimetre tabanca namlusu, 4 adet kamuflaj ve haki elbise, 1 adet harici elbise pantolonu, 32 kişiye ait dosya evrakı ele geçirildi.

Muhabir: Aykut Ünlüpınar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: