Adana’da eğitim öğrencilere şeker ve çikolata ikramıyla başladı

Adana’da 2011–2012 eğitim–öğreti yılının ilk günü öğrencileri “şeker ve çikolata” ikram edilerek başlandı. Merkez Çukurova...

Adana’da 2011–2012 eğitim–öğreti yılının ilk günü öğrencileri “şeker ve çikolata” ikram edilerek başlandı. Merkez Çukurova İlçesindeki Güzelyalı İlköğretim Okulunda düzenlenen açılış töreninde coşkulu bir şekilde “Andımızı” okuyan 5.sınıf öğrencisi Fırat Kayadelen, heyecandan gözyaşlarına hakim olamadı.
İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat’ın “internette tıklanma rekoru kırar” dediği Kayadelen’in güzel okuyuşu katılımcılar tarafından alkışlarla karşılandı.
Sıcak hava nedeniyle programa katılan öğrenciler protokol konuşmaları sırasında güçlük çekti. Vali Yardımcısı Reşat Özdemir, geçmiş yıllara göre okullar altyapılarının daha da güçlü hale getirildiğini belirterek, “Günü geçmiş klasik kalıpları kırarak, daha kaliteli bir eğitim vermenin zamanı gelmiştir. Öğretmenlerimiz eğitim kalitesinin artması için daha fazla çalışmalarını bekliyoruz.”dedi.
Velilerin de “Artık çocuklarımızı öğretmenlere emanet ettik; nasıl olsa onlar okutur.” diye düşünmemelerini isteyen Özdemir, anne–babaların kendileriyle birlikte okulları yönetmelerini önerdi.
Özdemir, “Eğitim kalitesinin artması için velilerin desteğine ve baskısına ihtiyacımız var. Onların bundan böyle sahaya girmelerini talep ediyoruz.” şeklinde konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat ise kentte yaklaşık 11 bin 780 derslikte, 19 bin 950 öğretmen ve 473 bin öğrenci ile ders başı yaptıklarını kaydetti.
Büyükfırat, “Güvenli Okul, Güvenli Eğitim Projesi” kapsamında öğrencilerin daha güvenli bir ortamda eğitimlerini sürdürebilmeleri için gerekli tedbirler alındığını vurguladı.

Reklam
Reklam

OKUL ÇEVRELERİNDE TEDBİRLER ARTIRILDI
Büyükfırat şöyle devam etti: “Okul bahçesinde, çevresinde veya okul dış kapısı önünde, öğrenci olmayan, okul öğrencisi olup, ders saatlerinin dışında orada bulunmaması gereken öğrenci veya şahıslara karşı daha etkin ve caydırıcı yöntemlere başvuracağız. Bu tür durumlarda polis Kabahatler Kanunu’na göre bu kişiler hakkında yasal işlem yapacaktır.”
İlde okul öncesi eğitim, ilköğretim ve ortaöğretimde okullaşma oranlarında hızlı bir gelişme kaydettiğini aktaran Büyükfırat, sınıflardaki öğrenci sayılarının 30’a düşürülmesinin amaçlandığını hatırlattı.
“Eğitime Yüzde 100 Destek” kampanyasında bugüne kadar Adanalı hayırseverlerin 102 milyon TL. (967 Derslik) katkı sağladığına işaret eden Büyükfırat, hazırladıkları “Okul İsim Hakların Satılması Projesi” ile de 6,5 milyon gelir elde edildiğini açıkladı.
Okula kaydı yapılan veya sürekli devamsız haldeki 3 bin 920 öğrencinin devamının sağlandığına dikkat çeken Büyükfırat, bu sayı ile Adana’nın iller bazında, Türkiye genelinde ilk üç arasına girdiğini söyledi.
İlde 3 Rehberlik ve Araştırma Merkezi, 1 Bilim ve Sanat Merkezi, 19 Halk Eğitim Merkezi ve 7 Meslekî Eğitim Merkezi’nin çalışmalarına devam ettiğini anlatan Büyükfırat, “Ana-Kız Okuldayız” adıyla yürütülen bu kampanya kapsamında okuma-yazma kurslarına katılanların sayısının Temmuz 2011 itibarıyla 28 bin 10’a yükseldiğini belirtti.
Müdür Abdulgafur Büyükfırat, velilerin okul kantinlerinde satılan zararlı ve günü geçmiş ürünler ile fahiş fiyatlar konusunda duyarlı olmaları uyarısında bulundu.
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ise eğitime başlayan öğrencilerin ülkenin geleceğini planladığını kaydetti.
AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan 70–80 kişilik sınıfların kapasitesini 30’lara indirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.
Gürkan’ın “Hükümet olarak sınıfta öğrenci sayılarını indirdik” sözlerine ise öğrencilerden bazıları “hayır” cevabı verdi. Şiirlerin okunduğu, folklor gösterilerinin yapıldığı tören sonrası katılımcılar sınıflarda öğrencilere çikolata dağıttı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz