Adana'da evli kadına tecavüz iddiası

ADANA (İHA) - Adana'da, 15 gündür kayıp olan evli kadının, komşusu tarafından bıçak zoruyla kaçırılarak tecavüze uğradığı iddia edildi. Jandarmaya sığınan genç kadın, adliyede gözyaşlarına boğulurken, olayda kullanıldığı ileri sürülen bıçakla birlikte yakalanan tecavüz zanlısı B.T. (Bahattin Toprak), mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Zanlı, N.B.'nin (Nuray Budancamunak) kendi rızasıyla kaçtığını ve 1 yıldır ilişkileri olduğunu öne sürdü.

İddiaya göre, Ova Mahallesi 96 Sokak'ta oturan evli N.B. (23), aynı semtte bulunan ve davulculuk yapan komşusu B.T. (31) tarafından evinden bıçak tehdidiyle kaçırıldı. Evli ve 3 çocuk babası B.T., genç kadını önce Kahramanmaraş'a götürerek burada 10 gün boyunca alıkoydu ve ardından Adana'ya getirerek bir eve kapattı. İki hafta boyunca baskı ve tehditle tecavüze uğrayan genç kadın, Turgut Özal Bulvarı üzerinde gördüğü jandarmadan el işaretleriyle yardım istedi. Jandarma tarafından gözaltına alınarak karakola götürülen B.T.'nin üzerinden bıçak çıktı. B.T.'den şikayetçi olduğunu söyleyen N.B., jandarmadaki ifadesinde, "Beni zorla kaçırıp, ölümle tehdit ederek defalarca tecavüz etti" dedi.

Reklam
Reklam

Jandarmadaki sorgusunun ardından "Zorla kadın kaçırmak, alıkoymak ve ırza geçmek" suçundan adliyeye sevk edilen B.T., hakkındaki iddiaları yalanladı. B.T., N.B. ile yaklaşık 1 yıldır dost hayatı yaşadıklarını ve sık sık evinde buluşarak birlikte olduklarını iddia etti. B.T., "N., bu ilişkiden iki kez çocuk aldırdı. Ben kimseyi zorla kaçırmadım, alıkoymadım. Kendi isteğiyle geldi. Benim paramı yedi. Param bitince benden kurtulmak için bana çamur attı" diyerek kendini savundu.

Cumhuriyet Savcılığı önünde gözyaşı döken N.B., B.T.'nin iddialarını yalanladı. B.T.'nin sapık olduğunu ifade eden N.B., "Beni ölümle tehdit ettiği için sesimi çıkartamadım" diye konuştu.

Cumhuriyet Savcılığı'nda ifadesi alındıktan sonra tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen B.T., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Kendisini zorla kaçırıp 15 gün boyunca alıkoyduğunu iddia eden N.B., zanlının serbest bırakıldığını öğrenince sinir krizi geçirdi.