Adana'da Fuhuş Operasyonu

Adana'da "Rus Ahmet" lakaplı kişinin iş bulma vaadiyle Türkiye'ye getirdiği yabancı uyruklu kadınlara zorla...

Adana'da "Rus Ahmet" lakaplı kişinin iş bulma vaadiyle Türkiye'ye getirdiği yabancı uyruklu kadınlara zorla fuhuş yaptırdığını belirleyen polis, 3'ü Gürcistan uyruklu 9 kişiyi gözaltına aldı.

Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, "Rus Ahmet" lakaplı Ahmet E.'nin (46) Rusya, Türkmenistan, Azerbaycan, Özbekistan ve Gürcistan'dan iş bulma vaadiyle getirdiği kadınlara zorla fuhuş yaptırdığı bilgisi üzerine teknik ve fiziki çalışma başlattı.

Reklam
Reklam

Yaklaşık iki ay süren takibin ardından ekipler, Ahmet E.'nin başka bir tarihte yine "zorla fuhuş yaptırmak" suçundan mahkemenin verdiği cezanın Yargıtay tarafından onanacağı düşüncesiyle yurt dışına kaçacağı bilgisine ulaştı. Ekipler, bunun üzerine operasyon için harekete geçti. Yurt Mahallesi'nde bir eve yapılan baskında Ahmet E., Ayhan C. (40) ve Kenan C. (40) ile birlikte 3 Gürcistan uyruklu kadın yakalandı. Ahmet E. ile bağlantısı olduğu tespit edilen Tekin Ö. (35) ile nişanlısı Dilek G. (30) ve Yüksel F. (40) de Yeşiloba Mahallesi'nde gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan yabancı uyruklu 3 kadın sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü görevlilerine teslim edilirken, 6 zanlı "fuhuş yaptırdıkları, fuhşa yer temin ettikleri" iddiasıyla adliyeye sevk edildi.

Mahkemeye sevk edilen şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: