Adana'da, "Gençlik Uçuyor" Projesi Başladı

Adana Havacılık ve Adrenalin Sporları Kulübü'nün (AHAS) Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Adana Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ile

Adana Havacılık ve Adrenalin Sporları Kulübü'nün (AHAS) Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Adana Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü "Gençlik Uçuyor" projesinin başladığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, proje kapsamında 12 ayrı lisede başlayan eğitim-tanıtım seminerlerinin ilkine Adana Büyükşehir Belediye Başkan vekili Zihni Aldırmaz da katıldı.

Aldırmaz, ÇEAŞ Lisesi'nde gerçekleştirilen seminerde gençlerin mutlaka sporla iç içe olması gerektiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Türkiye'de ilk kez Adana'da başlatılan "Gençlik Uçuyor" projesine önem verdiklerini ve yamaç paraşütü sporunun gelişimi için her türlü desteği sağladıklarını bildiren Aldırmaz, şunları kaydetti:

"Yamaç paraşütünde, planör uçak uçuşlarında, pilot eğitiminde olsun bütün imkanlar Adana'da var. Özellikle yamaç paraşütü bizim gururumuz. Bizim de desteklerimizle yurt içinde ve uluslararası müsabakalarda madalyalar alıyoruz. Arkadaşlarımız Adana'yı temsil ediyor, Adana'nın ismini göklerde taşıyorlar. Onun için kendilerini tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Spordan hiç çekinmeyin. Sporun her dalında çalışma yapmalısınız. Yamaç paraşütünde hedefimiz büyük. Dünya şampiyonluğunu hedefliyoruz. Elimizden gelen her desteği vereceğiz."

AHAS Başkanı Güner Akkaya, Proje kapsamında tespiti yapılan her okuldan 10'ar öğrencinin seçilmesiyle yamaç paraşütü eğitimi verileceğini belirterek, proje ile 2013 yılı sonunda yaklaşık 100 öğrencinin kendi başına bağımsız olarak yamaç paraşütü ile uçabilmesini hedeflediklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Muhabir: Volkan Kaşık

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: