Adana'da gergin yaya geçidi eylemi

ADANA (İHA) - Adana'da, iş yerlerinin bulunduğu bulvar üzerindeki yaya geçidinin kapatılmasını protesto eden bir esnaf ile polis arasında gerginlik yaşandı. Esnaf, üzerine benzin dökerek eline aldığı döner bıçağıyla yol kapattı.

Turhan Cemal Beriker Bulvarı üzerindeki yaya geçidinin Büyükşehir Belediyesi tarafından kapatılmasını protesto eden esnafların yol kapatarak eylem yapmak istemesi üzerine olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Hasan A. isimli esnaf, üzerine benzin dökerek elindeki döner bıçağı ile D-400 karayolunu kısa bir süre trafiğe kapattı. Yaya geçidinin tekrar açılmasını isteyen Hasan A., aksi halde kendisini yakacağını söyledi. Olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri şahsın üzerine su püskürtmek isteyince öfkelenen şahıs, döner bıçağını sağa sola sallayarak itfaiye ekiplerinin üzerine gelmesini engelledi. Hasan A., daha sonra arkadaşları tarafından olay yerinden üzeri yıkandıktan sonra uzaklaştırıldı.

Reklam
Reklam

Bu arada, polisler taşkınlık çıkaran esnafa karşı biber gazı kullandı. Yaklaşık 45 dakika süren eyleme rağmen belediye ekipleri, yaya geçidini trafiğe kapattı.
Esnaflar, daha önce belediye tarafından kapatılan yaya geçidi için Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı'na gönderdikleri yazılardan olumlu sonuç gelince belediyenin geçidi açtığını, bugün ise yeniden kapattığını iddia etti.