Adana’da 'gezi Parkı' Gerginliği Sürüyor

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, göstericiler ile polisin karşı karşıya geldiği yerde incelemelerde bulunarak, vatandaşları...

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, göstericiler ile polisin karşı karşıya geldiği yerde incelemelerde bulunarak, vatandaşları rahatsızlıklarını demokratik yollarla ifade etmelerini istedi.

Atatürk Parkı’nda bir araya gelen binlerce kişi, buradan saat 18.0’da sloganlar eşliğinde İstasyon Meydanı’na yürüyüşe geçti. Bir grubun AK Parti il binasına doğru yönelmesi nedeniyle çevik kuvvet ekipleri gruba tazyikli su ve biber gazlarıyla müdahale etti. Vatandaşlar yolları kapatırken, bir çok iş yerinde maddi hasar meydana geldi. Bir çok cadde ve yollar eylemler nedeniyle trafiğe kapatıldı. Yer yer işyerinde zarar meydana gelen esnaf ile göstericiler arasında gerginlik yaşandı. Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Vali Coş, burada polis ekiplerinden bilgi aldı. Bu sırada kendisini ıslıklayan bir gruba sinirlenen Vali Coş, bir vatandaşın yanına giderek, “Niye terbiyesizlik yapıyorsunuz? Ne var yuh diye bağırıyorsunuz? Utanmıyor musunuz?” diye tepki gösterdi. Daha sonra başka bir vatandaş ile görüşen Vali Coş, önce taş atıldığını, ardından çevik kuvvet ekiplerinin olaya müdahale ettiğini belirtti. Coş, göstericilerin attığı bir taşı göstererek, “Bu taş bir kişiye gelse ne olur? Yazık değil mi? Taş atana dünyanın hiçbir yerinde sevecen olunmaz. Taş atmak demokratik hak değil. Bu taşı atan demokrasiyi sabote ediyor. Polis toleranslı olmasa hepsini dağıtır şuan. Bunları atmak vatandaşın hakkı değil. Bunu atana vatandaş da denmez” dedi.

Reklam
Reklam

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Coş, demokratik olarak vatandaşlarımızın bazı konulardaki tepkilerini ifade etmeleri anlayışla karşılıyoruz. Bunun için zaten toplanmalarına müdahale etmedik. Bu toplantının demokratik bir çerçevedei yanı çevreye zarar vermeden, güvenlik kuvvetlerine zarar vermeden sonra ermesini dilerdim. Ancak, göstericilerin arasında bulunan az sayıdaki iyi niyetli olmayan şahısların, kışkırtıcı ve tahrikkar davranışları sonucunda güvenlik kuvvetlerimiz yaralanmıştır. Taş atmaya sopalar ile saldırmaya başlamışlardır. Bazı işyerlerine de zarar vermişlerdir. Çok sayıda iş yeri sahibi bizi arayarak şikayetini dile getirdi. Can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürecek bir durum olmaması için vatandaşımız gerekli tedbirler alınması konusunda ki talepleri de dikkate alınarak, güvenlik kuvvetlerimiz göstericilerin durdurulması ve dağılması için gerekli çalışmaları yapmıştır. Bu çalışmalarda mecbur kalınmadıkça güç kullanılmamıştır. Ancak, iyi niyetli olmayan şahısların kitleyi kışkırtması sonucunda arzu edilmeyen durumlar meydana gelmiş, biri emniyet amiri olmak üzere bir çok polis memurumuzun yaralandığını maalesef biliyoruz. Bundan dolayı üzüntü duyuyoruz. Vatandaşlarımızın aklı selim hareket etmelerini, rahatsızlıklarını demokratik usullerle ifade etmelerinden büyük memnuniyet duyarız” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: