Adana'da gıda denetimleri artırılacak

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Adanalıların her yönüyle daha sağlıklı gıda ürünlerine ulaşabilmeleri için denetimlerin artırılacağını söyledi.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Adanalıların her yönüyle daha sağlıklı gıda ürünlerine ulaşabilmeleri için denetimlerin artırılacağını söyledi.

Coş, valilikte düzenlediği basın toplantısında, kentte bir bölümü kayıt dışı olmak üzere 10 bine yakın gıda üretimi yapan iş yeri bulunduğunu belirterek, Adanalıların sağlıklı gıdalara ulaşabilmeleri için denetimlere büyük önem verdiklerini söyledi.

Gıda iş yerlerinin yılda 3 kez denetlenmesini öngördüklerini ifade eden Coş, 2011'de Adana genelinde 7 bin 87 denetim yapıldığını, 2012'nin ilk 4 ayında ise denetim sayısının 7 bin 90'a ulaştığını ve iş yeri sahiplerine toplamda 500 bin liralık ceza verildiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Coş, denetimlerin şu anda 74 personelle yürütüldüğünü, eğitimlerini tamamlayan 34 fahri gıda denetçisinin gelecek günlerde çalışmalara başlayacağını kaydetti.

Gıda denetimlerinde vatandaş desteğinin önemine değinen Coş, "Vatandaşlarımızın iyi, sağlıklı, kaliteli gıdalara ulaşabilmeleri için çalışıyoruz. Bu denetimler bunun için yapılıyor. Esnafımıza tüccarımıza eften püften ceza vermiyoruz. Basit konularda eksikliklerini tamamlamaları için süre veriyoruz. Eğer süre sonunda eksiklikler giderilmemişse, ceza veriyoruz. Vatandaşlarımızın gıda sağlığı konusunda bilinçlenmesini ve gördükleri eksiklikleri 174 'Alo Gıda' hattına bildirmelerini istiyoruz" diye konuştu.

Düzenli aralıklarla yapılacak denetimler sayesinde, sağlıksız üretim yapan işletmelerin sektörden uzaklaştırılmasının hedeflendiğini anlatan Coş, "Türkiye genelinde 'Adana'da üretilmişse sağlıklıdır' imajı oluşturmayı hedefliyoruz. Bu alanda tıpkı plaka kodumuz gibi 1. il olmayı amaçlıyoruz" dedi.

Coş, "Okul Sütü Projesi"nde dağıtılan sütlerden içen öğrencilerin rahatsızlandıkları iddialarına da değinerek, alınan numunelerin sonuçlarının pazartesi günü çıkacağını, bununla ilgili açıklamayı daha sonra yapacağını vurguladı.

Reklam
Reklam

Konunun bazı kesimlerce istismar edilmeye çalışıldığını anlatan Coş, daha sağlıklı nesiller yetişmesi için başlatılan bu projede art niyet aramanın haksızlık olduğunu belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: