Adana'da görme engelli iki gaziye bilgisayar hediye edildi

Adana Valiliği görme engelli iki gaziye özel donanımlı bilgisayar hediye etti.Şırnak Uludere'de roketli saldırıda iki...

Adana Valiliği görme engelli iki gaziye özel donanımlı bilgisayar hediye etti.

Şırnak Uludere'de roketli saldırıda iki gözünü kaybeden gazi er Abdulhakim Öztürk ile Cizre kırsalında mayın patlaması sonucu iki gözünü ve bir elini kaybeden gazi er Aşkın Irmak’a donanımlı bilgisayar hediye edildi.

Vali Hüseyin Avni Coş, gazi Aşkın Irmak ve Abdulhakim Öztürk'ün, çağdaş gelişmelerden haberdar olabilmeleri için bilgisayar talebinde bulunduklarını belirterek, bunun üzerine görme engellilerin kullanabileceği şekilde dizayn edilmiş bilgisayarları temin ettiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Vali Coş, "17 bin TL ödenen bilgisayarlar, dokümanı kamerayla okuyup sese çeviren bir sistem ile donatıldı." dedi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şube Başkanı Mehmet Ersin Güluçar da gazilere hediye edilen bilgisayarlardan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz