Adana'da Huzur Toplantısı

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, düzenlenen huzur toplantısında vatandaşların sorunlarını dinledi.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, düzenlenen huzur toplantısında vatandaşların sorunlarını dinledi.

Vali Coş, merkez Yüreğir ilçesi Kadıköy Sulama Birliği'nde yapılan toplantıda, muhtarlar, çiftçiler ve mahalle sakinlerinin asayiş olayları, eğitim, yol ve su hizmetleri konusundaki beklentilerini ve sorunları dinledi.

Sorunların çözümü için gerekenin yapılacağını belirten Coş, toprak ve su kaynaklarının verimli kullanımının önemine değindi.

Coş, toprak ve suyun gelecek kuşaklara sağlıklı bir şekilde bozulmadan, azalmadan ve kirlenmeden aktarılması için dikkatli olunması gerektiğini belirterek, "Güvenlik olmazsa da hiçbir hizmeti sağlıklı bir şekilde ulaştırmamaz mümkün değil. Bunun için de jandarma ve polis teşkilatımız kendi görev ve sorumluluk alanında vatandaşlarımızın da desteğiyle suç ve suçlularla mücadeleyi başarıyla yürütmektedirler" dedi.

Reklam
Reklam

İş yerlerindeki güvenlik kameralarının önemine de dikkati çeken Coş, şunları kaydetti:

"Buralara konulan her kamera suçluları gece gündüz takip eden bir göz gibi işlenmiş suçların faillerinin belirlenmesini kolaylaştırıyor. Vatandaşlarımız kendi mülkünde ya da çevresinde suç işlenmesine karşı kayıtsız kalmaz ve üzerine düşenleri daha iyi yerine getirirse suç ve suçlularla mücadelede daha çok başarı sağlanır."

Yüreğir İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sadık Tatar da asayiş olayları ile ilgili bilgiler vererek alınan önlemleri anlattı.

Tatar, bölgede son 5 yıl içerisinde 26 kişinin boğulduğunu belirterek, "Bu olayların önlenmesi amacıyla devriyelerimiz, uyarı ve ikaz levhalarıyla çocukların sulama kanallarına girmesini kısmen engellendi. Sulama kanallarının korunaklı hale getirilmesi ve aynı zamanda tarım işçilerinin çadırlarının bu kanallardan uzağa kurulması da olası boğulmaları olaylarının önüne geçmesi bakımından önemli" diye konuştu.

Toplantıya, Yüreğir Kaymakamı Turgut Subaşı ve İl Jandarma komutanı Albay Murat Koç da katıldı.

Reklam
Reklam

Muhabir: Yusuf Koyun

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz