Adana'da iş kazası: 4 ölü, 2 yaralı

ADANA (İHA) - Adana'da bir kağıt fabrikasında yaşanan iş kazasında 4 işçi hayatını kaybederken, 2 işçi de ağır yaralandı. Edinilen bilgiye göre olay, akşam saat 18.30 sıralarında, Adana Mersin D-400 Karayolu üzerinde bulunan Omsan Özaltın Kağıt Fabrikası'nda "Tedbirsizlik" sonucu meydana geldi. Kağıt hamur kazanına düşen Ali Özcan, Murat Akkurt, Nevzat Gök ve Ayhan Yılmaz hayatını kaybetti.

Gece vardiyasında çalışan 6 işçi, kağıt hamurlarının hazırlandığı ve uzun süreden beri kullanılmayan bir hamur kazanını temizlemek istedi. Temizlik sırasında kazana düşen işçilerden 4'ü hayatını kaybederken, diğer 2'si yaralandı. Olayda yaralanan Hasan Gökçe (38) ile Abdurrahman Sümbül (39) adlı işçiler, önce Adana Devlet Hastanesi'ne, ardından da Ç.Ü. Balcalı Üniversite Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Reklam
Reklam

Ali Özcan, Murat Akkurt, Nevzat Gök ve Ayhan Yılmaz'ın cenazeleri otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.
Fabrika, yetkilileri konu ile ilgili açıklamanın yarın yapılacağını bildirirken, jandarma, fabrikada araştırma başlattı.