Adana'da Kanatlı Hayvan Ürünleri Denetimi

Adana'da, Seyhan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, kesimhanelerdeki kanatlı hayvan ürünlerinden antibiyotik kalıntısı olup...

Adana'da, Seyhan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, kesimhanelerdeki kanatlı hayvan ürünlerinden antibiyotik kalıntısı olup olmadığını tespit etmek amacıyla numuneler aldı.

Seyhan ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, broiler ve yumurtacı olarak toplamda 32 adet kanatlı hayvan yetiştiriciliği yapan işletme ve 8 adet kanatlı hayvan kesimhanesinde inceleme yaptı. Ekipler, 2012 yılı Kalıntı İzleme Programı çerçevesinde yumurta ve piliç üretimi yapan bu işletmelerden kas, karaciğer, yumurta, kullanılan içme suyu ve yemlerden toplam 63 adet numune aldı.

Reklam
Reklam

Tüketime sunulan ürünlerde sağlık açısından risk oluşturabilen kalıntı olup olmadığının tespiti amacıyla alınan numuneler, analizlerinin yapılması için laboratuarlara gönderildi.

Numunelerde olumsuzluk tespit edilmesi halinde, yasal işlem uygulanacağı belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: