Adana'da Kendini Yakarak Yaralayan Kadın

Adana'da dini nikahla yaşadığı kişinin kendini rahatsız ettiği iddiasıyla dün üzerine benzin dökerek yakan kadın, yoğum bakım servisinde tedavi görüyor,

Adana'da dini nikahla yaşadığı kişinin kendini rahatsız ettiği iddiasıyla dün üzerine benzin dökerek yakan kadın, yoğum bakım servisinde tedavi görüyor, gözaltına alınan birlikte yaşadığı kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Birlikte yaşadığı kişiden şiddet gördüğünü söyleyerek dün D-400 Karayolu'ndaki Celal Bayar Köprüsü'nde benzin döküp kendini ateşe veren Fatma Ç'nin (46) tedavisi sürerken, konuyla ilgili soruşturma devam ediyor.

Olayın ardından gözaltına alınan Fatma Ç'nin dini nikahla birlikte yaşadığı Abdurrezzak Demir, bugün çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Reklam
Reklam

Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hakkındaki iddiaları kabul etmeyerek, Fatma Ç'ye yönelik herhangi bir şiddet girişiminin olmadığını, anlatılanların yalan olduğunu, çocuklarının da annelerinden rahatsızlık duyduğunu savundu.

Kendisinin mağdur sayılabileceğini anlatan Demir, "Şiddet mağduru olan asıl bizleriz. Çocuklarım ve ben. Eğer ben şiddet uygulasam şuan yokluk içerisinde yaşamam. Eğer şiddet uyguluyor olsaydım bugün kendi evimde oturur, onu dışarı atardım. Şiddet gören asıl benim. Elime, belime vurdu. Bıçak vurdu. Hiçbir gün şikayetçi olmadım. Kızıma, oğluma bile şiddet uyguluyor bıçak çekiyor. Gelinimin elinden yüzüklerini zorla aldı" dedi.

Demir, çocukların velayetini aldığını, bu nedenle Fatma Ç'nin kendisine iftira attığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Daha önce çocuklar kendi üzerine kayıtlıydı, benim çocukların velayetini aldığımı duyunca 'niye çocukları üzerine alıyorsun' dedi. Çocuklarım, soyadımı taşımasın mı- Savcılığa her gün dilekçe veriyor. Sayısız dava var. Hangi birine yetişeyim. Her gün ifade veriyorum. Eğer darp etmişsem tespitle olur bu, eğer böyle olduysa alırlar beni yargılarlar cezaevine atarlar. Onun ruh sağlığı bozuk. Kadın lüks yaşamak istiyor, para hırsı var."

Reklam
Reklam

Demir, 20 yıldır birlikte yaşadıklarını, daha önce de resmi nikah için teklifte bulunduğunu ancak, ölen babasının maaşından yararlanmak için Fatma Ç'nin bunu kabul etmediğini ileri sürdü.

Oğulları Umut Demir (20) ise annesinin iddialarının doğru olmadığını belirterek, şunları anlattı:

"Annem, babamı cezaevine sokmaya çalışıyor. Daha öncede yaptı. Daha önce 3 defa intihar girişiminde bulundu, köprüden atlamaya kalkıştı, yağ döküp kendini yaktı. Akli dengesi yerinde değil, ruh sağlığı bozuk. Ondan yapıyor. Başka bir sebebi yok. Biz ona şiddet uygulamıyoruz, asıl o kardeşlerime uyguluyor. Bizi hiç rahat bırakmıyor. Psikolojisi bozuk, bizi hiç rahat bırakmıyor. Babam bizi üzerine aldığından beri bunu kabullenemiyor. Birde kardeşlerim adına yardım alıyordu, şimdi hiçbir yerden yardım alamıyor onun için bu yola başvuruyor."

Bisiklet tamirciliği yapan Abdurrezzak Demir ve Fatma Ç'nin 4 çocuklarının bulunduğu, 18 yaşındaki kızları S.Ç'nin annesiyle birlikte yaşadığı öğrenildi.

Fatma Ç'nin tedavi altına alındığı Özel Estetik Plastik Cerrahi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Ebubekir Sarı, Fatma Ç'nin hastanenin yoğun bakım servisinde tedavisinin sürdüğünü belirtti.

Reklam
Reklam

Fatma Ç'nin birkaç gün gözlem altında tutulacağını belirten Sarı, "Boyun ve elinde ikinci derece yanıklar var. Yanık olan yerler özellikli, hassas bölgeler olduğu için hastanede tedavi oluyor" dedi.

Birlikte yaşarken ayrıldığı kişinin kendisini sürekli rahatsız ettiğini ve para istediğini söyleyerek polise şikayette bulunan Fatma Ç, dün D-400 Karayolu'ndaki Celal Bayar Köprüsü üzerinde pet şişe içerisinde getirdiği benzini giysilerine döküp kendini yakmış, polis memurları tarafından üzerine mont atılarak ve yangın söndürme tüpüyle müdahalede bulunulan kadın yaralanmıştı.

Muhabir: Volkan Kaşık - Aykut Ünlüpınar - Ali Güreli

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: