Adana'da Kumar Operasyonu

Jandarma ekiplerinin bir kooperatif lokaline düzenlediği operasyonda 3'ü kadın 98 kişi kumar oynarken suçüstü yakalandı.

Jandarma ekiplerinin bir kooperatif lokaline düzenlediği operasyonda 3'ü kadın 98 kişi kumar oynarken suçüstü yakalandı.

İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, daha önce polis bölgesinde faaliyet gösteren ve bir süre önce jandarma sorumluluk alanındaki Seyhan ilçesine bağlı Dikili beldesine taşınan bir kooperatifte kumar oynandığı tespit edildi.

Kooperatif lokaline düzenlenen operasyonda 3'ü kadın 98 kişi kumar oynarken suçüstü yakalandı. Zanlılar, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu hükümlerince toplam 18 bin lira para cezası verilerek serbest bırakıldı. İşletme sahipleri C.B. ve S.T. hakkında ise "kumar oynamak için yer ve imkan sağlamak" suçundan adli işlem yapıldı.

Reklam
Reklam

Operasyonda 921 lira, 51 dolar, içinde 90 top bulunan portatif olarak hazırlanmış tombala kutusu, 245 tombala kartı ve 1 tombala görüntülerini projeksiyon cihazına aktarmak için kullanılan kameraya el konuldu.

Jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmada, kumar şebekesi üyelerinin, Adana ve Mersin'deki büroları vasıtasıyla, kiraladıkları restoran, dernek, kooperatif ve fabrika müştemilatlarında kumar oynattığı, kumar oynatılan bir mekandaki günlük gelirin 50-100 bin lira olduğu, aynı anda 180 kişiye kumar oynatabilen şebekenin servis araçlarıyla şehir merkezinden kooperatif binasına müşteri taşıttığı belirlendi.

Muhabir: Aykut Ünlüpınar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: