Adana'da MHP'ye bin 500 kişi katıldı

ADANA (İHA) - Adana'da Milliyetçi Hareket Partisi'ne (MHP) düzenlenen törenle bin 500 kişi katıldı.

MHP Yüreğir İlçe Teşkilatı tarafından Ebru Müzikhol'de düzenlenen törene, MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Adana eski Milletvekili Recai Yıldırım, İl Başkanı Yılmaz Tankut ve Seyhan İlçe Başkanı Dr. Hasan Yaman ile partililer katıldı. Şehitler anısına saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Yasin-i Şerif okunarak başlayan törenin açılışında konuşan MHP Genel Sekreter Yardımcısı Recai Yıldırım, AK Parti'ye oy verenlerin "Bunlara nasıl oy verdik ?" diye vicdan muhasebesi yapması gerektiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Yıldırım, "Milletimizi ciddi anlamda büyük tehlikeler beklemektedir. İçerde ve dışarıda Türk devleti rezil kepaze edilmiştir. Türk devletinin, Türk milletinin milli menfaatleri, çıkarları ayaklar altına alınmıştır. Kuzey Irak'ta kırmızı yeşil çizgi diye bir şey kalmamış, Kıbrıs satılmıştır. Yarın Ermeni meselesi gündeme getirilecek. Ondan sonra Ege meselesi, sonra Apo'nun yeniden yargılanması gündeme getirilecek. AB ile müzakere edilecek 36 madde arasında bunlar da vardır. Dicle ve Fırat nehirleri, uluslararası bir konsorsiyum tarafından idare ettirilecek. Dicle ve Fırat'ı bizim elimizden almak istiyorlar. Suriye, 'Türkiye ile aramızda sınır problemi kalmamıştır' demesine rağmen, AB Türkiye'nin Suriye sınırını tanımamaktadır. Çünkü, Hatay'da gözleri var. Çünkü, Hatay Hıristiyanlığın Kudüs'ten sonraki ikinci başkentidir" dedi.

Türk milletinin içerden ihanet, dışarıdan husumetle kuşatıldığını, 1918 ve 1920'lerde Sevr Antlaşması'yla amacına ulaşamayan dış güçlerin içerdeki işbirlikçileriyle ülkeyi bölmeye çalıştığını söyleyen Yıldırım, "Gücünü ve desteğini ABD ve İsrail'den alan bu iktidar, milletimizi bir uçuruma doğru götürmektedir. 2 yıl sonra yapacak çok fazla şeyimiz kalmayabilir. Onun için MHP olarak en kısa zamanda ülkenin yüzde 25 oyunu alarak, yüzde 65 çoğunluğuna hükmeden bu iktidarın bir an evvel ülkenin başından gönderilmesi gerekiyor. Buna Türk milleti olarak mecburuz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

MHP Yüreğir İlçe Başkanı Mustafa İzgioğlu düzenledikleri törenle partiye bin 500 kişinin katıldığını söylerken, MHP İl Başkanı Yılmaz Tankut da, AK Parti iktidarının sahte bir "Mutlu Türkiye" tablosu çizdiğini savunarak, "Bu iktidara 'yeter' demenin vakti geldi, geçiyor. Ülkesini, milletini seven herkesi MHP çatısı altında birleşmeye davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından partiye katılanlara rozetleri takıldı.