Adana'da motosikletten bilgisayar hırsızlığı

Kent merkezinde kargo teslimatı yapan bir kişinin motosikletindeki dizüstü bilgisayar çalındı.

Kent merkezinde kargo teslimatı yapan bir kişinin motosikletindeki dizüstü bilgisayar çalındı.

Alınan bilgiye göre, kargo şirketinde çalışan Salim Rızvanoğlu (40), merkez Seyhan ilçesi Reşatbey Mahallesi'nde, kargoları teslim etmek için bir apartmana girdi.

Kargoyu teslim etmesinin ardından apartmandan çıkan Rızvanoğlu, motosikletin yanına geldiğinde bilgisayarın çalındığını fark edince polise ihbarda bulundu.

Olay yerine gelen ekipler, yaptıkları çalışmaların ardından zanlıların yakalanması için güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı.

Reklam
Reklam

- Hırsızlık anı güvenlik kamerasına yansıdı

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, kargo görevlisinin motosikletiyle sokağa girip park etmesi ve apartmana çıktığı aynı anda yanlarında köpek bulunan iki kişinin sokakta gezdiği görülüyor. Sokağın başına kadar giden iki kişinden biri, daha sonra dönüp aynı sokakta etrafı kontrol ediyor. Sonrasında park edilen motosikletin yanına gelen aynı kişi, çevrede kumaş satan bir dükkanın dışarıda bıraktığı kumaşlardan alarak ayağını silme bahanesiyle motosikletin yanına eğildiği ve bilgisayar kolisini aldığı izleniyor.

Olaydan çok kısa süre sonra kargo görevlisinin bilgisayarın çalındığını fark etmesi ve çevredekilerden soruşturması da görüntülere yansıyor.