Adana'da Ocak Ayında 26 Bin Sürücüye Yaklaşık 4 Milyon Lira Ceza Kesildi

Adana’da geçtiğimiz ay 25 bin 877 sürücüye yaklaşık 4 milyon lira ceza kesildi. İl Emniyet...

Adana’da geçtiğimiz ay 25 bin 877 sürücüye yaklaşık 4 milyon lira ceza kesildi.

İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri tarafından ocak ayı içerisinde 103 bin 663 araç kontrol edilirken, bunlardan kusurlu bulunan 25bin 877 araç sürücüsüne 3 milyon 853 bin 745 TL para cezası kesildi.

Ocak ayı içerisinde yapılan denetimler sonucunda kusurlarından dolayı 848 sürücü mahkemeye verilerken, bin 555 araç trafikten men edildi, 381 sürücünün ehliyetine el konuldu.

Alınan önlemlere rağmen; trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle geçen ay, 522 maddi hasarlı, 343 yaralamalı, 4 ölümlü olmak üzere toplam 869 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 522 kişi yaralanmış, 6 kişi de hayatını kaybetti.

Reklam
Reklam

Konuyla ilgili Adana Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Trafik güvenliği ve vatandaşların can ve mal emniyetinin daha etkin sağlanmasına yönelik olarak alınan tüm tedbirler arttırılarak aynı kararlılıkla ve gayretle sürdürülecektir. Trafik kurallarına uyan, trafik düzeninin sağlanmasına ilgi ve destekleriyle katkı sağlayan değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. “ denildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: