Adana'da olaylı yıkım

ADANA (İHA) - Adana'da kaçak bir yapının yıkımında arbede yaşandı.

Seyhan Nehri Regülatör Köprü yakınlarındaki Mestanzede Mahallesi'nde, depremde yıkım kararı verilen evde oturan 7 çocuk annesi Berfi Gül, imara aykırı yaptırdığı evi yıkılmak istenince önce direndi, çabaları fayda etmeyince de bayıldı. Annesinin bayıldığını gören askerden izinli gelen oğlu Murat Gül ise olayın ardından öfkeyle ekiplere saldırdı. Gül ailesinin yakınları da polise direnmeye kalkışınca, arbede yaşandı.

Alınan bilgeye göre, 27 Haziran 1998 Adana Depremi'nde evleri zarar gören Gül ailesi, Manisalı Ali Bey Caddesi üzerindeki kamuya ait arsaya komşularının da yardımıyla yaptırdığı evin yıkılması konusunda belediyenin yaptığı uyarıları dikkate almadı. Belediye ekipleri, çevik kuvvet polisinin desteğiyle bugün sabah saatlerinde mahalleye giderek kaçak inşaatı yıkmak istedi. Evlerinin yıkılmaması için belediye yetkilileri ve polislere yalvaran Berfi Gül, "Gelin halimizi görün. Eşim hasta çalışamıyor. 7 çocuğumla gecekonduda yaşıyorum. Komşularım yardım etti, bu evi yaptık. Yağmurda eşyalarımın hepsi ıslandı. İki oda bir yer yaptık. Böyle başkanlık olur mu ? Yıkmayın" diye gözyaşı döktü.

Reklam
Reklam

Berfi Gül, yaşadıkları yeri basın mensupları ve polislere de gösterirken, üzüntüden bayıldı. Bayılan kadını yakınları kucaklayarak bir başka odaya taşıdı ve kolonyayla ayıltmaya çalıştı. Annesinin bayıldığını gören ve askerden izne gelen Murat Gül, öfkeyle dışarı çıkarak ekiplere saldırmaya kalkışınca, polisin engeliyle karşılaştı. Polislere, "Gelin annemin halini görün. Siz olsanız ne yaparsınız? Ben askerim, bana dokunmayın" diye uyarıda bulundu.

Bu arada, yıkım ekipleri hareketlenince Gül ailesinin yakınları iş makinesinin önüne geçerek yıkımı engellemeye çalıştı. Damda bulunan aile fertleri de ellerine kazma ve su borusu alarak ekiplere saldırmaya devam etti. Üzerine demir çubuk fırlatılacağını anlayan iş makinesi operatörü, uyarılar üzerine yıkımı durdurdu. Ancak, yıkım yeniden başlayınca, polislerle aile fertleri arasında arbede yaşandı. Polisin öfkeli kalabalığı inşaatın çevresinden uzaklaştırmasının arkasından yıkım gerçekleştirildi.