Adana'da Öldürülen Gizem'in, Büstü Dikilecek

 Çukurova Belediyesi, kaybolduktan sonra akrabası tarafından öldürülmüş halde bulunan 6 yaşındaki Gizem Akdeniz'in adını vereceği parka, küçük kızın büstünü yerleştirecek.

Çukurova Belediyesi, kaybolduktan sonra akrabası tarafından öldürülmüş halde bulunan 6 yaşındaki Gizem Akdeniz'in adını vereceği parka, küçük kızın büstünü yerleştirecek. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, meclis toplantısında Gizem Akdeniz'in isminin, 100. Yıl Mahallesi'nde yapımı devam eden parka verilmesi oy birliğiyle kararlaştırıldı. Toplantıda ayrıca, parka Gizem'in büstünün konulmasına da karar verildi. Karar doğrultusunda, Gizem'in büstü için üniversite öğrencileri arasında yarışma düzenlenecek ve birinci seçilen büst parka yerleştirilecek. Belediye Başkanı Soner Çetin, Gizem Akdeniz Parkı’nın çocuklar için yüksek güvenlikli bir alan olacağını ifade etti. Parkta yer alacak büst için yarışma düzenleyeceklerini bildiren Çetin, parkta Çocuk Hakları Sözleşmesinin bazı hükümleri, çocuklar üzerine söylenmiş önemli sözler, çocukların anne babalarına yazdığı mektuplardan örnekler ve boyama duvarlarının yer alacağını kaydetti. Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Suat Karaaslan da öğrencileri arasında düzenlenecek yarışma sonucunda acıyı ve sevgiyi sembolize eden bir büst yapılacağını belirtti. Tellidere Mahallesi'nde, 27 Nisan'da ailesi tarafından kaybolduğu bildirilen 6 yaşındaki Gizem Akdeniz, iki gün sonra ağaçlık alanda, bıçaklanıp kısmen yakılarak öldürülmüş halde bulunmuş, özel ekip tarafından katil zanlısı olarak yakalanan Gizem'in babasının kuzeni S.A. (25), tutuklanmıştı. Zanlı S.A, Gizem'in ablası ile evlenmek istediğini ancak ailenin karşı çıkması üzerine intikam duygusuyla cinayeti işlediğini itiraf etmişti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: