Adana'da Pkk Operasyonu: 2'si Kadın 16 Gözaltı

ADANA Polisi'nin bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlediği şafak operasyonunda 2'si kadın 16 kişi gözaltına alındı. Helikopterle havadan desteklenen ve Özel

ADANA Polisi'nin bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlediği şafak operasyonunda 2'si kadın 16 kişi gözaltına alındı.
Helikopterle havadan desteklenen ve Özel Harekat Timleri'nin de katıldığı operasyonda çok sayıda adrese giren ekipler, Çukurova Üniversitesi öğrencilerinin kaldığı Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu'nda da arama yaptı.
Halkın Demokrasi Partisi Helikopter desteğiyle Özel Harekat ile Çevik Kuvvet ekiplerinin de yer aldığı operasyona yaklaşık 500 polis katıldı. Emniyet Müdürlüğü'nde toplanan çelik yelekli ve uzun namlulu silahlı polisler, zırhlı araçlarla eş zamanlı olarak önceden belirlenen adreslere yöneldi. Gece karanlığında sokaklara girip, evlerin etrafını saran Özel Tim polisleri, 16 şüpheliyi gözaltına aldı.
Örgütün üniversite ayağına yönelik de çalışma yapan polis, Çukurova Ünivirsitesi öğrencilerinin kaldığı Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı Fevzi Çakmak Yurdu'nda da arama yaptı. Aramalarda dolaplarında Kürtçe yayın yapan Azadiye Welat ile Özgür Gündem gazeteleri ile örgütsel dökümanlar bulunduğu belirtilen 2 öğrenci gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Adli Tıp Birimi'ndeki sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Adana Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü:
---------
- Polis araçlarının Emniyet binası önünde beklemeleri
- Polis araçlarının gidişi
- Özel haraket polislerinin eve girmeleri
- Evin önünde bekleyen polisler
- Evin bahçesinde el feneri ile arama yapan polisler
- Özel harekat polislerinin evden çıkmaları
- Sokak başlarında bekleyen polisler
- Mahalle arasındaki polisler
- Polis araçlarının adli tıp birimine gelmeleri
- Şüphelilerin Adli Tıp birimine girmeleri
- Bir şüphelinin gülerek el sallaması'Canları sıkılmış gelip aldılar' demesi

Haber- Kamera: Fatih KARAÇALI / ADANA,(DHA)

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: