Adana'da Polis Haftası Etkinlikleri

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 167. yıl dönümü, Adana'da da coşkuyla kutlandı.

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 167. yıl dönümü, Adana'da da coşkuyla kutlandı.

Kutlamar kapsamında Atatürk Parkı'nda Atatürk anıtı önünde tören düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından anıta valilik ve emniyet müdürlüğünün çelenkleri konuldu.

Çelenk töreninin ardından polis teşkilatının kuruluş yıldönümü nedeniyle erkekler ve bayanlar dalında atışta ilk 3'e giren polislere plaket verildi. Aynı kapsamda öğrenciler arasında yapılan şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında ilk 3'e giren çocuklara ise bisiklet hediye edildi. Hediyelerin verilmesinin ardından Atatürk Cadde'sinde polis tören yürüyüşü gerçekleştirdi. Tören yürüyüşü sırasında kaldırımda bekleyen vatandaşlar alkışladıkları polislere çiçek attı. Törene polis üniforması giyerek gelen çocuklar ilgi gördü.

Reklam
Reklam

Tören boyunca alanı her taraftan gören yüksek binalarda uzun namlulu silahlarla özel hareket polisleri de güvenlik önlemi aldı. Tören yürüyüşü sırasında vatandaşların arasına giren polisler burada da güvenlik önlemi aldı.

Törene Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Adana İl Emniyet Müdürü Mehmet Avcı ve çok sayıda polis ve asker katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: