Adana'da Ramazan Hazırlığı

İl Müftüsü Arif Gökce, Ramazan hazırlıklarının tamamlandığını belirterek, bu ylın temasını "Hiç kimse, kimsesiz kalmasın. Bu Ramazan ve her zaman"

İl Müftüsü Arif Gökce, Ramazan hazırlıklarının tamamlandığını belirterek, bu ylın temasını "Hiç kimse, kimsesiz kalmasın. Bu Ramazan ve her zaman" sloganının oluşturduğunu ifade etti. Gökce, müftülük binasında düzenlediği basın toplantısında, ilk teravih namazının yarın kılınacağını hatırlatarak, bu yıl fıtır ve fidye miktarının da 10 lira olarak belirlendiğini söyledi. Bir Müslümanın Ramazan ayında yapacağı ibadetlerle yıl boyunca işlediği günahlardan adeta yıkanıp arınabileceğini söyleyen Gökce konuşmasına şöyle devam etti: "Ramazan ayı büyük bir af, bağış ve mağfirete vesile olan mübarek bir aydır. İçinde oruç, teravih, Kur'an-ı Kerim tilaveti, tefekkür ve gece namazları vardır. Dolayısıyla topyekun insanın maneviyata yöneldiği, açlıkla da kendisini terbiye ettiği, fakirin ve fukaranın halini daha çok düşündüğü mübarek bir aydır. Müslümanların madden ve manen işledikleri günahlarından kurtulmanın, arınmanın bir fırsatıdır." - Namazı hızlı kıldıran imamlara uyarı Gökce, hızlı namaz kıldırılarak belli kuralların ihlal edilmesinin doğru olmadığını kaydederek, teravih namazlarının hızlı kıldırılmaması yönünde imamlara uyarıda bulunulduğunu aktardı. Cemaati sıkmamak ve camiye gelmelerini teşvik etmek için de gerekli tedbirlerin alınacağını bildiren Gökce, "Salavatlardan eksiltme suretiyle ama 'namazdan çalma' diye tabir edebileceğimiz namazın tadil-i erkanından herhangi bir eksiltme olmayacak. Bu konuda görevlilerimizi takipteyiz" dedi. - Ramazan ayında suç oranı düşüyor Ramazan ayında suç oranlarında büyük düşüş yaşandığı belirten Gökce, bu ayda polislerin de rahat görev yaptığını dile getirdi. Her camide cemaatin bir öksüze yaşamında ve eğitiminde destek olması için proje hazırladıklarını vurgulayan Gökce, Adana Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği çerçevesinde ise Sabancı Merkez Camisi'nde her gün 300-400 kişilik iftar yemeği verileceğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: