Adana'da Sağlık Yatırımları

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’nin bahçesine 200 yataklı ek hizmet binası yapılacağını bildirdi. 

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’nin bahçesine 200 yataklı ek hizmet binası yapılacağını bildirdi. Coş, yaptığı yazılı açıklamada, ek hizmet binası için ihale sözleşmesinin imzalandığını kaydetti. Kentin sağlık üssü olma yolunda ilerlediğine işaret eden Coş, yeni hizmet binasının temelinin en kısa sürede atılacağını aktardı. Hastanenin, daha fazla vatandaşa hizmet verebilmesi için yatak kapasitesinin artırılmasına ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Coş, "Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’nin bahçesinde 200 yataklı ek hizmet binası yapılacak. Ek hizmet binasında 21 ameliyathane, birer kişilik 100 ve ikişer kişilik 50 hasta odası, 65 kişilik yoğun bakım ünitesi, 80 poliklinik, acil servis, radyoloji, laboratuvar, kapalı ve açık otopark bulunacak" ifadelerini kullandı. Coş, şunları kaydetti: "Söz konusu hizmet binasının tamamlanmasıyla, hastalarımıza şifa dağıtan Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’nin bulunduğu alan, modern tıp hizmetlerinin verildiği bir sağlık merkezi haline dönüşecek. Yapımı hızla devam eden ve bünyesinde yedi hastaneyi barındıracak olan bin 550 yataklı Adana Entegre Sağlık Kampüsü başta olmak üzere ilimizde son yıllarda giderek artan sağlık yatırımlarından dolayı Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Sağlık Bakanımız Sayın Mehmet Müezzinoğlu’na, Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ömer Çelik’e ve milletvekillerimize teşekkür ediyoruz.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: