Adana'da Sahtecilik Ve Dolandırıcılık Iddiası

Kozan ilçesinde nakliyecilik yapan Erdoğan Özkan, adına düzenlenen sahte evraklarla şirket ortağı ve müdürü yapılarak vergi dairesine 38 bin lira

Kozan ilçesinde nakliyecilik yapan Erdoğan Özkan, adına düzenlenen sahte evraklarla şirket ortağı ve müdürü yapılarak vergi dairesine 38 bin lira borçlandırıldığı iddiasıyla cumhuriyet savcılığına şikayette bulundu.

Erdoğan Özkan (40), Kozan Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, 2007 yılında vergi dairesinden gelen bir tebligatla 1997 yılında Adana'da Alican A. ve Mehmet A. isimli kişilerce kurulan bir limited şirkette 1999 yılında şirket ortağı ve şirket müdürü yapıldığını, 23 bin lira da vergi dairesine borçlandırıldığını öğrenerek şaşırdığını belirtti.

Reklam
Reklam

Sahte evraklarla şirket ortağı ve müdürü yapıldığını öğrendikten sonra bir avukata vekalet vererek dava açmasını istediğini anlatan Erdoğan, önceki hafta kamyonunu satmak için gittiği Kozan Vergi Dairesi'nde bu kez Adana 5 Ocak Vergi Dairesi'ne 38 bin lira vergi borcu olduğunu öğrenerek ikinci kez sarsıldığını kaydetti.

Nakliyecilik yaparak ailesini geçindirdiğini ancak yaşadıkları sebebiyle ekonomik sıkıntıya girdiğini ve ticari hayatının bittiğini ifade eden Özkan, şunları söyledi:

"2007 yılındaki borcumu öğrendikten sonra avukat tutarak konuyla ilgilenmesini istedim. Bir süre sonra avukatım davayı açtığını, bir sorun yaşanmayacağını ancak davanın uzun sürebileceğini ifade etti. Önceki hafta Kozan Vergi Dairesi'ne giderek kamyonumu satacağımı ve vergi borçlarımı ödemek istediğimi belirttim. Yapılan yazışmalarda Adana 5 Ocak Vergi Dairesi'ne 38 bin lira borcum olduğunu ve bu borcun 2007 yılında tarafıma tebliğ edilen 23 bin liralık vergi borcunca dayandığını söylediler. Duyduklarıma inanamadım. Tuttuğum avukatın dava açmadığını ve geçen sürede borcun da katlanarak arttığını öğrendim. Bu arada kamyonuma da Adana 5 Ocak Vergi Dairesince haciz konulunca satışı da gerçekleştiremedim. Bu şirketi kuranlar ve sahte belgelerle hissesini bana devrederek şirket müdürü yapanlar ile kendisine vekalet vermeme rağmen dava açmayan avukat hakkında Kozan Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundum."

Reklam
Reklam

Muhabir: Volkan Varan / Volkan Kaşik

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: