Adana'da "Sakıp Sabancı Eğitim Ödülleri" Verildi

Adana'da 18 yıldır geleneksel olarak Sabancı Vakfı'nca verilen "Sakıp Sabancı Eğitim Ödülleri" sahiplerini buldu.

Adana'da 18 yıldır geleneksel olarak Sabancı Vakfı'nca verilen "Sakıp Sabancı Eğitim Ödülleri" sahiplerini buldu.

Sabancı Vakfı Temsilcisi Elif Alışoğlu Çankaya, Yüreğir ilçesindeki Sakıp Sabancı İlköğretim Okulu'ndaki törende, vakfın Türkiye'nin çeşitli yerlerinde 120'den fazla kalıcı eser yaptığını belirtti.

Bu eserlerden 17'sinin Adana'da olduğunu anlatan Çankaya, şöyle devam etti:

"Adana'daki Sakıp Sabancı İlköğretim Okulu ilk kalıcı eserlerimizden biri olması nedeniyle ayrı bir öneme sahip. Merhum Sakıp Sabancı iyi yetişmiş gençlerin geleceğin teminatı olduğunu ve onların başarılarının teşvik edilmesi gerektiğini söylerdi. Sabancı Vakfı olarak 18 yıldır verilen Sakıp Sabancı Eğitim Ödülleri de bunun en güzel örneklerinden biridir."

Reklam
Reklam

Çankaya, "Sakıp Sabancı Eğitim Ödülleri"nin Sakıp Sabancı'nın adını taşıyan Adana ve İstanbul'daki 2 okulu ilk 3 derecede bitirenlere verildiğini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet ise Sakıp Sabancı İlköğretim Okulu'nda okumanın büyük bir ayrıcalık olduğunu belirterek, "Burada öğrenciler 8 yıl sonunda ilk 3'te okulu bitirerek çok büyük başarı gösterdiler. Onları tebrik ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından, okulu 1. bitiren Simge Kilis'e 25 Cumhuriyet altını, 2. bitiren Ezgi Kerküt'e 15 Cumhuriyet altını ve 3. bitiren Ecem Türkuşağı'na da 10 Cumhuriyet altını değerindeki çekler verildi.

Törene Adana Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özcan, Yüreğir Kaymakamı Abdullah Dölek ile öğrenci ve veliler katıldı.

Muhabir: Anıl Bağrık/Ali Güreli

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz