Adana'da Sanayi Yapıları Fotoğraf Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

TMMOB Mimarlar Odası Adana Şubesinin, Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği'nin (AFAD) desteğiyle düzenlediği "Adana'da Sanayi Yapıları Fotoğraf Yarışması" ödül töreni ve

TMMOB Mimarlar Odası Adana Şubesinin, Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği'nin (AFAD) desteğiyle düzenlediği "Adana'da Sanayi Yapıları Fotoğraf Yarışması" ödül töreni ve sergisi Adana Valiliği Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşti.

Mimarlar Odası Adana Şube İkinci Başkanı Kamuran Pekçetin, törende yaptığı konuşmada, yarışmayı sanayi kenti olarak cumhuriyet dönemine damgasını vuran Adana'nın bu kimliğinin tespit edilmesi amacıyla düzenlediklerini söyledi.

Yarışmanın düzenlenmesindeki katkılarından dolayı Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) ve AFAD'a teşekkür eder Pekçetin, "Bu yarışma Adana ve çevresinde yer alan, kentimizin kimliğini oluşturan sanayi yapılarının günümüzdeki durumuna dikkat çekmek, geleceğe yönelik fikirler üretilmesine zemin hazırlamak ve kentimizin önemli bir bileşeni olan sanayi sektörünün günümüzdeki durumunu sanatçı gözüyle yorumlama amacını taşıyor" dedi.

Reklam
Reklam

Pekçetin, yarışmaya 43 fotoğrafçının 209 fotoğrafla katıldığını dile getirerek, "Adana'da sanayinin nerelerden nerelere geldiğini veya gelemediğini kanıtlayan fotoğraflarla karşı karşıya kaldığımız bir durum söz konusu. Belki de döneminde Türkiye ekonomisine yön veren birçok fabrikanın şu anki içler acısı hali yüreklerimizi burkacak. Mimari açıdan da değerlendirmeye çalıştığımız fabrika binaları, kimisi hali hazır kullanımıyla, kimisi cephesiyle kimisi iç mekanıyla kimisi içerisinde kalan tozlu yasam izleriyle ilginizi çekeceğini umuyoruz" diye konuştu.

Adana'da Sanayi Yapıları Fotoğraf Yarışması'nda birincilik ödülü "Kıvrılan Yaşam" adlı eseriyle Mustafa Tor'a, ikincilik ödülü "Paslı Makineler" eseriyle Göknur Arsal'a, üçüncülük ödülü "Sanayi ve Hüzün" adlı eseriyle Volkan Erdoğdu'ya verildi. Ayrıca 3 eser mansiyona layık görülürken, 30 esere de satın alma ödülü verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: