Adana'da Sanayi Yapıları Fotoğraf Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu

TMMOB Mimarlar Odası Adana Şubesince düzenlenen Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği'nin (AFAD)'ın desteklediği Adana'da Sanayi Yapıları...

TMMOB Mimarlar Odası Adana Şubesince düzenlenen Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği'nin (AFAD)'ın desteklediği Adana'da Sanayi Yapıları Fotoğraf Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu.

Adana Valiliği Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki ödül töreni ve sergi açılışında konuşan Mimarlar Odası Adana Şube İkinci Başkanı Kamuran Pekçetin, sanayi kenti olarak Cumhuriyet dönemine damgasını vuran Adana'nın kentine kazandırdığı "sanayi kenti" kimliğinin tespit edilmesi amacıyla bu yarışmayı düzenlediklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Yarışmaya 43 fotoğrafçının 209 eser ile katıldığını belirten Pekçetin, "Dereceye giren ve sergilenmeye değer fotoğraflardan belgesel niteliğinde bir görsel çıktı. Adana'da sanayinin nerelerden nereye geldiğini veya gelemediğini kanıtlayan fotoğraflarla karşı karşıya kaldığımız bir durum söz konusu. Belki de döneminde Türkiye ekonomisine yön veren birçok fabrikanın şu anki içler acısı hali yüreklerimizi burkacak. Mimari açıdan da değerlendirmeye çalıştığımız fabrika binaları, kimisi hali hazır kullanımıyla, kimisi cephesiyle kimisi iç mekanıyla kimisi içerisinde kalan tozlu yaşam izleriyle ilginizi çekeceğini umuyoruz" dedi.

Adana'da Sanayi Yapıları Fotoğraf Yarışmasında birincilik ödülü "Kıvrılan Yaşam" adlı eseriyle Mustafa Tor'a, ikincilik ödülü "Paslı Makineler" eseriyle Göknur Arsal'a, üçüncülük ödülü "Sanayi ve Hüzün" adlı eseriyle Volkan Erdoğdu'ya verildi.

Ayrıca üç eser mansiyona layık görülürken 30 esere de satınalma ödülü verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: