Adana'da seçim tartışmaları sürüyor

ADANA (İHA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Serdar Seyhan, 29 Mart yerel seçimlerinin Adana'da hukuka uygun ve meşru olarak gerçekleşmediğini savunarak Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurup seçimin yeniden yapılmasını istediklerini açıkladı.

CHP Adana il binasında Büyükşehir Belediye Başkanı Ümit Özgümüş, Seyhan Belediye Başkan Adayı Turan Özer ve Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan'ın da katıldığı bir basın toplantısı düzenleyen İl Başkanı Serdar Seyhan, Adana'da büyükşehir ve merkez ilçe seçimlerinde sonucu doğrudan etkileyecek olaylar ve işlemler yaşandığını öne sürdü. Seyhan, "Tüm belediye başkan adayları ve hatta tartışmalı ve gayri resmi sonuçlara göre seçimi kazandığını söyleyen MHP Adayı Aytaç Durak bile, 'Bitmiş seçim yeniden sayılıp da ne yapılacak? Ciddi şüphelerimiz var, sayım yapılacağına yeniden seçim yapsınlar, ben buna varım' şeklinde beyanda bulunmuştur. Seçim sonuçlarını etkileyecek olaylar ve işlemler medyada genel biçimde yer alarak Türkiye ve Adana kamuoyuna yansımıştır. Bu durum Adana'da yapılan mahalli seçimlerin sadece siyasi partiler ve adaylar nezdinde değil, halkın tamamının nezninde hukuka uygun ve meşru olarak yapılmadığı kanaatine yol açmıştır. Meşruluğu bütün Adana tarafından tartışılan seçim süreci ve sonucunun hukuken korunmaması kamu yararına olacaktır" dedi.

Reklam
Reklam

CHP Adana İl Başkanı Serdar Seyhan, "Adana halkının beklentilerine karşılık verecek bu hukuksal girişimimizi tüm kamuoyuna duyuruyor ve paylaşıyoruz" dedi.