Adana'da terör örgütünün bombacısı yakalandı

Adana'da, terör örgütü PKK'nın sabotaj ve bombalı eylem hazırlığındaki bombacısı ile kendisine yardım ve yataklık yapan biri kadın 4 kişi yakalandı.

Olayla ilgili 4 kilo 100 gram plastik patlayıcı, 1 adet parça tesirli el bombası ve bomba düzeneğinde kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütünün kırsal alanda silahlı faaliyet gösteren mensubunun, sabotaj ve bombalı eylem yapmak üzere Adana'ya geldiğini tespit etti. Hanedan Mahallesi'ndeki bir eve operasyon düzenleyen polis, "Baz-Doğan-Cemal-Ahmet" kod adlı 35 yaşındaki Y.Ç. adlı örgüt mensubunu sahte nüfus cüzdanıyla yakalandı. Örgütün bombacısıyla irtibat ve ilişki içerisinde oldukları belirlenen 21 yaşındaki A.Y., 29 yaşındaki S.D. ve 39 yaşındaki M.S. de yakalanarak gözaltına alındı. Yakalanan şahıslardan S.D. adlı kadının bombacı Y.Ç. ile aynı evi paylaştıkları bildirildi.

Reklam
Reklam

Evde yapılan aramada ise 4 kilo 100 gram plastik patlayıcı, 1 adet Rus yapımı parça tesirli el bombası, 13 adet elektrikli fünye, 2 adet telsiz ile bomba yapımında kullanılan bol miktarda elektronik malzeme ele geçirildi.

Yakalanan örgüt mensubunun 1999 yılında terör örgütünün Tunceli kırsal alanında 4 yıl silahlı faaliyet gösterdikten sonra, Irak ve Suriye sınırları içerisinde bulunan kamplarda askeri, siyasi, bomba ve sabotaj türü eğitim aldıktan sonra metropol şehirlerde terör örgütü adına eylemlerde bulunmak üzere Türkiye'ye gönderildiği öğrenildi.

11 Eylül 2006 tarihinde Hatay il merkezine 20 kilometre mesafede bulunan Bedirge Köprüsü altında bulunan ve imha edilen patlayıcı madde ve düzeneklerin de yakalanan örgüt mensubunca bırakıldığı anlaşıldı.

Yakalanan örgüt mensubu ile kendisine yardım ve yataklık yaptıkları iddia edilen 4 kişi, emniyetteki ifadelerinin alınmasından sonra adliyeye sevk edildi.