Adana'da Tiyatro Dolu Günler Yaklaşıyor

Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, Merhum işadamı Sakıp Sabancı'nın emaneti olarak gelenekselleşen festival, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde tiyatroseverlerle buluşacak. Önceki yıllarda tarihi

Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, Merhum işadamı Sakıp Sabancı'nın emaneti olarak gelenekselleşen festival, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde tiyatroseverlerle buluşacak. Önceki yıllarda tarihi Taşköprü ve Seyhan Nehri üzerinde yapılan görkemli açılış töreni yerine festival bu sezon, Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi Sahnesi'nde İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun 'Yaşamak Denen Bu Zahmetli İş' oyunuyla başlayacak. Açılış gününde, usta bir tiyatro sanatçısı 'Dünya Tiyatrolar Günü Bildirisi'ni okuyacak. Festivalde, ABD, Çin, Makedonya, Yunanistan, Almanya, Portekiz, Fransa, Ukrayna ve Kenya'dan yabancı topluluklar ile 10 yerli grup, toplam 34 gösteri sunacak.
UĞUR MUMCU'DA ŞÖLEN VAR
Önceki yıllarda festival kapsamında tarihi Taşköprü üzerinde yapılan atölye çalışmaları, Karagöz ve canlı performans gösterileri bu yıl, merkez Seyhan İlçesi'ndeki Atatürk Parkı'nda gerçekleştirilecek. Dans gösterileri ve görme engellileri yönelik okuma tiyatrosunun sahneleneceği festivalde, genç tiyatrocular da Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi'nde oluşturulacak 'Genç Sahne'de seyirciyle buluşacak. Geleneksel olarak festivalin kapanışında gerçekleştirilen büyük sokak gösterisini bu yıl 11 Nisan'da Uğur Mumcu Meydanı'nda Almanya'dan 'Panopticum' grubu sunacak.
'DOLU DOLU GEÇECEK'
Festivalin yine tiyatroseverlere unutulmaz anlar yaşatacağını belirten Adana Devlet Tiyatrosu Müdürü Efe Ünsal, çok önemli tiyatro oyunlarının seyirciye 'merhaba' diyeceğini belirtti. Festivalin bu sezon halkla daha da bütünleşeceğini aktaran Ünsal, "Parklarda atölye çalışmaları ve dans gösterileri sunulacak. Dünyanın ve ülkenin saygın toplulukları sahneye çıkacak. Festivalimizin coşkusu her yıl artıyor. Oyun biletlerimiz festival başlamadan bitiyor. Bu sene de dolu dolu bir festival halkımızla buluşacak" dedi.

Reklam
Reklam

FOTOĞRAF

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: