Adana'da Uyuşturucu Operasyonu

Adana'da polisin gerçekleştirdiği hava destekli operasyonda 63 kilo eroin ve 80 kilo 650 gram esrar...

Adana'da polisin gerçekleştirdiği hava destekli operasyonda 63 kilo eroin ve 80 kilo 650 gram esrar maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 6 kişi adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları çalışmayla 'torbacı' olarak tabir edilen uyuşturucu satıcılarının, eroin ve esrar maddesini doğu illerinden toplu halde kente getirerek satmaya hazırlandıkları bilgisine ulaştı. Polis, önceki gün yaptığı 4 ayrı operasyonda toplam 63 kilo eroin ve 80 kilo 650 gram esrar maddesi ele geçirdi.

Reklam
Reklam

Tarsus-Adana Gaziantep (TAG) otoyolunda gerçekleştirilen operasyona polis helikopteri de havadan gözetleme yaparak destek verdi. Otoyolda kırmızı bir kamyoneti takip eden sivil polis ekipleri, bir anda aracın önünü keserek sürücüsünü de hemen etkisiz hale getirdi. Operasyon anı ise saniye saniye havadan kaydedildi. Kamyonetin kasasına paketlerle gizlenmiş çok miktarda eroin tek tek yerlerinden çıkartıldı. Uyuşturucu satıcılarının sevkıyat sonrası kamyonetin kasasına gizledikleri paketler halindeki eroini rahat bir şekilde çıkartabilmek için halat kullandıkları görüldü.

Operasyonda ele geçirilen uyuşturucular daha sonra basın mensuplarına gösterildi. Operasyonda farklı yerlere gizlenmiş uyuşturucuları bulan Asi isimli polis köpeği de, ele geçirilen uyuşturucu maddelerin önünde boy gösterdi.

Operasyonlarda gözaltına alınan 6 şüpheli, emniyet müdürlüğündeki sorgularının ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Operasyonda ele geçirilen uyuşturucu maddenin yaklaşık 700 bin kişiyi zehirlemeye yetecek miktarda olduğu belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: