Adana'da Uyuşturucuyla Mücadelede

Adana'da uyuşturucuyla mücadele kapsamında ocak-nisan döneminde bin 453 operasyon yapıldığı bildirildi.

Adana'da uyuşturucuyla mücadele kapsamında ocak-nisan döneminde bin 453 operasyon yapıldığı bildirildi.

Adana Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, polis ve jandarma sorumluluk bölgesinde uyuşturucuyla mücadele kapsamında bu yılın 4 aylık döneminde yapılan çalışmalar, geçen yılın aynı dönemine göre artış gösterdi.

Geçen yıl ocak-nisan döneminde yapılan 886 operasyonda, uyuşturucu ticareti yaptıkları gerekçesiyle bin 324 şüpheli şahıs yakalandı, zanlılardan 394'ü tutuklandı. Operasyonlarda 2 ton 973 kilo 674 gram esrar, 64 kilo 313 gram eroin ve 6 bin 237 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

Reklam
Reklam

Bu yılın aynı döneminde ise bin 453 operasyonda yakalanan bin 973 zanlıdan 441'i tutuklandı. Operasyonlarda 5 ton 835 kilo 455 gram esrar, 193 kilo 548 gram eroin ve 42 bin 614 adet uyuşturucu hap bulundu.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu uyuşturucu maddelerin yakalanmasıyla vatandaşlarımızın zehirlenmesi engellenmiştir. Vatandaşlarımızın duyarlı davranışları neticesinde 155 ve 156 ihbar hatlarına yapılan ihbarlarla birçok uyuşturucu madde ele geçirilmiş, bununla birlikte birçok şüpheli şahıs yakalanmıştır. Çalışmalarımızda yardımlarını esirgemeyen değerli vatandaşlarımıza duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ederiz. Uyuşturucu madde ticaretini, dağıtımını, kullanımını engellemek, halkımızın sağlığı ve toplumsal yapısını korumak ve örgütlerin haksız kazanç sağlamalarını engelleme mücadelesi, etkin ve kararlı bir şekilde değerli vatandaşlarımızın desteğiyle sürdürülecektir."

Muhabir: Aykut Ünlüpınar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: