Adana'da Vergi Haftası Etkinlikleri

 Adana Vergi Dairesi Başkan Vekili Recep Yavuz, kamu harcamalarının en önemli finansman kaynağının vergi olduğuna dikkati çekti.

Adana Vergi Dairesi Başkan Vekili Recep Yavuz, kamu harcamalarının en önemli finansman kaynağının vergi olduğuna dikkati çekti. Yavuz, Vergi Haftası nedeniyle düzenlediği basın toplantısında, Vergi Dairesince yürütülen çalışmalarda yazılı ve görsel medyanın desteğine ihtiyaç duyduklarını söyledi. 25. Vergi Haftasının 24 Şubat 2 Mart tarihleri arasında 25. çeşitli etkinliklerle kutlanacağına işaret eden Yavuz, şunları kaydetti: "Kamu harcamalarının en önemli finansman kaynağı vergi gelirleridir. Anayasamızın 'vergi ödevi' başlıklı 73. maddesi uyarınca 'herkes kamu giderlerini karşılamak üzere mali gücüne göre veri ödemekle hükümlüdür' Ancak ülkemizin en önemli ekonomik sorunlarından bir tanesi de kayıt dışılık olup, rekabet gücünü önemli ölçüde etkileyen kamu finansman yapısının sağlıklı işleyişine engel olan ekonomide haksız rekabete sebebiyet veren, kayıt dışı ekonomiyle mücadele konusunda da Vergi Dairesi Başkanlığı olarak gerekli çalışmaları yürütüyoruz." Vergi Dairelerinin çalışmalarında desteğin önemine vurgu yapan Yavuz, "Çalışmalarda sivil toplum kuruluşlarının, mükelleflerimizin, sanayici ve iş adamlarımızın ve özellikle de yazılı ve görsel basınımızın da büyük desteğine ihtiyaç duyuyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: