Adana'da yağış sebebiyle evler su altında kaldı

Adana'da yoğun yağış sebebiyle ev ve iş yerlerini su bastı. İki gündür aralıklarla süren yağış...

Adana'da yoğun yağış sebebiyle ev ve iş yerlerini su bastı. İki gündür aralıklarla süren yağış sonucu, cadde ve sokaklar nehre döndü. Yenidoğan Mahallesi'nde yaklaşık 60 kadar ev ve iş yerini su bastı.
Su baskını nedeniyle bazı vatandaşlar evlerine giremedi. Eşyalarını kurtarmak isteyen bir çok kişi kendi imkanlarıyla evlerinde suları tahliye etmeye çalıştı. Yol kenarına yapılan trafoların da yağmur sularının altında kalmasıyla mahallede elektrikler kesildi. Mahalle sakinleri her yağışta aynı manzarayla karşılaştıklarını belirterek, daha önce bölgede bir kanal bulunduğunu, ancak bazı firmaların kanalın önüne duvar çekerek suyun akışını engellediğini bildirdi.
Sel baskınlarının, bölgedeki altyapının düzgün yapılmamasından kaynaklandığını aktaran mahalleli, daha önce çözülmesi gereken problem nedeniyle her yağmurda aynı şeyi yaşadıklarını, yazın tozun toprağın, kışın yağmur suyunun içinde kaldıklarını ifade ettiler.
Mahalle sakinlerinden Mehmet Yılmaz ise daha önce yağmur sularının mahallenin girişinde bulunan su kanalından akıp gittiğini söyledi. İki firmanın kanalın önüne duvar çekmesiyle suyun mahalleye yöneldiğini dile getiren Yılmaz, “Her yağmurda aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Yetkililere söyledik ama dinletemedik. Bütün eşyalarımız su altında kaldı. Ne yapacağımızı bilmiyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz