Adana'da Yasak Avlanmaya Sıkı Denetim

Adana'da, balık avı yasağının başlamasıyla zamansız avlanmaya karşı denetimler aralıksız sürüyor.Adana Valiliğinden yapılan açıklamaya göre,...

Adana'da, balık avı yasağının başlamasıyla zamansız avlanmaya karşı denetimler aralıksız sürüyor.

Adana Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, iç sularda her türlü su ürünleri avlanma yasağı 1 Mart -1 Haziran dönemini kapsıyor. Yasağın başlamasıyla birlikte İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Su Ürünleri denetim ekiplerince yasak avcılıkla ilgili denetimler arttırıldı.

Bu bağlamda avcılığın yoğun yapıldığı noktalarda yasağın başladığına dair afişler asıldı. Seyhan Baraj Gölüne yapılan denetimlerde toplam 2 bin metre uzunluğundaki misina ağlarına el konulmuş ve ilgililer hakkında gerekli işlemler başlatıldı.

Reklam
Reklam

Yasak kapsamında yakalanan ağlar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce imha edildi.

Ayrıca, Karataş ilçesine bağlı Çakırören Köyü Sırınsı Kulağı mevkisinde yapılan denetimde 200 metre misina ağına el konulup imha edildi. Karagöçer kanalında yapılan denetimde ise 100 metrelik 1 trol ağı sistemine el konuldu.

Seyhan Barajında ve diğer avlak sahalarında düzenli ve ani denetimlerle avlanma yasağına uymayanlar hakkında gerekli cezai işlemler uygulanacaktır.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: