Adana'da yıl sonunda 90 bin konut doğalgaz kullanabilecek

AKSA Gaz Genel Müdürü Alper Konyalı, Adana’dan doğalgaza çok yoğun talep olduğunu, yıl sonuna kadar...

AKSA Gaz Genel Müdürü Alper Konyalı, Adana’dan doğalgaza çok yoğun talep olduğunu, yıl sonuna kadar şehirde 90 bin konutun gaz kullanabileceğini söyledi.
Alper Konyalı, yaptığı yazılı açıklamada doğalgaz çalışmalarını dört koldan yürüttüklerini, yatırımların planlananın ötesinde bir hızda sürdüğünü ve şimdiye kadar olan süreçte öngördüklerinden çok daha fazla sayıda aboneye ulaştıklarını belirtti.
Konyalı, Adana’nın tamamına mümkün olduğunca hızlı bir biçimde gaz arzı sağlamak istediklerini belirtti. Doğal gaz yatırımları doğası gereği altyapı inşası ve epeyce zaman alan birbirine bağlı süreçleri içerdiğini aktaran Konyalı, imkânlarını seferber etmelerine, yatırım programlarını öne çekmelerine rağmen, çalışmaların bundan daha hızlı biçimde tamamlamanın mümkün olamayacağını ileri sürdü.

Reklam
Reklam

YIL SONUNDA 90 BİN KONUT
Şimdiye kadar 75 bin aboneye doğal gaz ulaştırdıklarını ve 2011 yılının 8 ayında doğal gaz tüketimini bin 170 milyar metreküpe çıkardıklarını ifade eden Alper Konyalı, Adana’da yıl sonuna kadar 90 bin konutun gaz kullanabileceği şekilde alt yapı yatırımlarının tamamlanacağını kaydetti.
Adana kent merkezinde doğal gazın bağlandığı ilk yerin Yüreğir Atakent Konutları olduğunu, bu konutlarda 23 Temmuz 2009 tarihinden bu yana doğal gaz kullanıldığını ifade eden Alper Konyalı, açıklamasında şunları belirtti: “2008 yılı başından bu yana 55 bin metre çelik hat, 225 bin metre polietilen hat imalatı gerçekleştirildi. 2010 ve 2011 yıllarında Belediye Evleri, Mahfesığmaz, Yurt, Güzelyalı, Toros ve Karslı mahallelerinde 45 binin üzerinde konut doğal gaz kullanabilecek duruma getirildi. Bu yıl Çukurova ve Seyhan’da doğal gaz şebeke çalışmalarına hız verdik. 2012 yılı sonuna kadar Adana’nın önemli bölümü doğal gaz kullanılabilir hale gelecek.”
Konyalı, Çukurova Bölgesindeki konut sahiplerinin doğalgazı Ankara ve İstanbul’a göre yaklaşık yüzde 15 indirimli kullanacağını kaydetti.

Reklam
Reklam

"ABONELİK VE TESİSAT, KISA SÜREDE KENDİNİ AMORTİ EDİYOR"
Abonelik işlemlerine hız verildiğini ve birçok kolaylık getirildiğine işaret eden Konyalı, TC kimlik kartı ile başvuran herkesin kolayca abone olabileceğini belirterek, “Abone bedeli KDV hariç 167 dolar. Tesisat dönüşümü bina ortak hatları, daire içi tesisat ve proje dâhil bedel ise daire başına yaklaşık 650 TL civarındadır. Mutfakta doğal gaz kullanımı için ödenen tesisat bedeli 1 yıl içinde kendisini amorti etmektedir." açıklamasında bulundu.

“KESİNTİSİZ DOĞALGAZ”
Aksa Gaz Genel Müdürü Alper Konyalı, doğal gazın sağlayacağı yararları ise şöyle sıraladı: “Doğalgazla birlikte, mutfakta veya banyoda 'tüp bitti' derdi kalmayacak. Bir tüp için ödenen miktarla, mutfakta yaklaşık 1 yıl boyunca doğalgaz kullanılabilmektedir. Aylık ortalama mutfak kullanımı harcaması KDV hariç 7 lira olarak gerçekleşmektedir. Merkezi ısıtma, soğutma ve sıcak su sistemi olan site ve hastane gibi binalarda doğal gaz en ekonomik yakıt türüdür. Özellikle merkezi soğutmalarda doğal gaz kullanımı büyük avantaj sağlar. Doğal gaz mevcut yakıtlar içinde çevreye en az zarar veren yakıt olduğundan dünyada kentlerde kullanımı zorunlu hale gelmiştir. Adana, Mersin, Antakya ve Osmaniye’nin doğalgaz kullanımına başlamasıyla birlikte bu sorunları yaşamayacak hatta tarım alanları kül, baca gibi tehlikeli atıklarına maruz kalmayacaktır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz