Adana'da yüzme kursları yarın başlıyor

'Çocuklarımız yüzme öğrenecek, anaların yüreği yanmayacak' sloganından hareketle Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu...

'Çocuklarımız yüzme öğrenecek, anaların yüreği yanmayacak' sloganından hareketle Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl 37 havuzda gerçekleşecek yüzme kursları yarın başlıyor.
Bugüne kadar düzenlenen kurslarda 100 bini aşkın çocuğun yüzme öğrendiğini hatırlatan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, yüzme kurslarının bu yıl 3 dönem planlandığını, talep olması halinde dördüncü dönem de gerçekleşeceğini ifade etti. Aldırmaz, engelli gençler için özel havuz ayrıldığını da bildirdi. Yarın başlayacak 1. dönem kursların 7 Temmuz tarihinde sona ereceğini kaydeden Başkan Vekili Aldırmaz, “İkinci dönem 11 Temmuz-28 Temmuz, üçüncü dönem ise 1 Ağustos-18 Ağustos 2011 tarihleri arasında yapılacak” dedi.

Reklam
Reklam

"BOĞULMALAR YOK DENECEK KADAR AZALDI"
Yüzme kursları başlamadan önce yazın kavurucu sıcağında Seyhan Nehri, Seyhan Baraj Gölü veya sulama kanallarına girerek serinlemeye çalışan çocukların ölümle karşı karşıya kaldığını söyleyen Başkan Vekili Aldırmaz, "O yıllarda her yaz 100’e yakın çocuğumuz boğularak yaşamını yitirmekteydi. Kurslarımız başladıktan sonra bu sayı yok denecek kadar azaldı. Çünkü yüzme bilen çocuk boğulmaz. Bu yıl da çocuklarımız yüzme öğrenecek, anaların yüreği yanmayacak” ifadelerini kullandı. Kursiyerlerin antrenör nezaretinde günde bir saat, haftada dört gün eğitim göreceğini bildiren Aldırmaz, “Çocuklarımıza terlik, şapka, şort, mayo, tişört, havluları belediyemizce ücretsiz veriliyor. Ayrıca çocuklarımız fotoğraflı yüzme havuzu giriş kartlarıyla kurs süresince belediye otobüslerinden de ücretsiz yararlanıyor” şeklinde konuştu. Her yaz dönemi olduğu gibi bu yıl da engelli gençler için özel havuzda kurs verileceğini kaydeden Aldırmaz, “Yüreğir Fatih Terim Tesisleri’ndeki havuzumuzu sadece engelli gençler için ayırdık. Yaz boyunca engelli gençlerimiz bu havuzda yüzme eğitimi alacak." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz