Adana’daki Çete Davası

Adana'da aralarında büyükşehir belediye meclisi 1. Başkan Vekili Mustafa Tuncel'inde bulunduğu 63 sanıklı çete davasında...

Adana'da aralarında büyükşehir belediye meclisi 1. Başkan Vekili Mustafa Tuncel'inde bulunduğu 63 sanıklı çete davasında Tuncel ile birlikte 7 kişi tahliye oldu.

Adana 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Çete kurmak, rüşvet, tehdide azmettirme, ihaleye fesat, dolmuş ve otobüsçülerden zorla Adana Demirspor'a bağış adı altında para toplanması’ suçlarından yargılanan 63 sanıktan duruşmaya tutuklu sanıklar Büyükşehir Belediyesi 1.Başkan Vekili Mustafa Tuncel, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Kenan Gündoğdu, Ekmek Fabrikaları Müdürü Bülent Şevki Özveren, Hakan Bilmez, Taner Özcandan, Emin Ekmekçi ve Salih Zor katıldı. 71 yıla kadar hapsi istenen Tuncel savunmasında, cezaevinde her şeyden arındığını belirterek, “Aytaç Durak’ı bile affettim” dedi. “Bu dosyada bir numaralı sanık benim” diyen Tuncel, kendisini şöyle savundu:

Reklam
Reklam

“Çete lideri olduğum iddia edilmektedir. Ben 5 dönem meclis üyeliği yaptım. 2 dönem ilçe meclis üyesiydim. 3 dönem de Büyükşehir belediyesi meclis üyesiydim. 4 farklı dönemlerde Adana Demirspor başkanlığı yaptım. Daha önceki otobüs müdürü kardeşimdir. Kardeşim katledildi. Olayda kullanılan silah yakalandı. Ancak failleri halen bulunamadı. Çete lideri olsaydım kardeşimin faillerini bulurdum. Tanımadığım kişilerin lideri olduğum çetenin üyesi olduğu iddia edilmektedir. Her zaman belediyeye işi düşen vatandaşlara yardımcı olmaya çalıştım. Ancak hiçbir bürokratım hukuka aykırı bir talepte bulunmadı. İşlediğim suçu kesinlikle inkar etmem. Tahliyemi talep ederim.”

Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, 4. Yargı Paketinde ihale suçları ile ilgili TBMM’de kabul edilen yasal düzenleme, 3. Yargı Paketi kapsamında kabul edilen 6352 Sayılı Yasa’nın 98’inci maddesi ile adli kontrol hükümlerinin uygulama kapsamının genişletilmesini dikkate alarak Tuncel, Bilmez, Gündoğdu, Özcandan, Özveren, Ekmekçi ve Zor’u tahliye etti. Ancak 7 sanığa yurtdışına çıkış yasağı koydu. Savunma vermekten kaçtığı iddia edilen Kürşat Abbak hakkında da yakalama kararı çıkartıldı.

Reklam
Reklam

Tahliye kararı üzerine sanıklar sevinirken, duruşma salonunda bekleyen yakınları da alkışlarla kararı kutladı. Bazı sanık yakınları sevinçten baygınlık geçirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: