Adana'daki cinayet davasında karar

Bir kişinin öldüğü bıçaklı kavgayla ilgili yargılanan 4 sanıktan 2'si 25'er yıl, diğerleri 8 yıl 4'er ay hapis cezasına çarptırıldı

Adana'da iki grup arasında çıkan ve bir kişinin öldüğü bıçaklı kavgayla ilgili yargılanan 4 sanıktan 2'sine 25'er yıl, diğerlerine 8 yıl 4'er ay hapis cezası verildi.

Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına, tutuklu sanıklar Fırat Ava ve Mehmet Fincan ile tarafların avukatları katıldı. Tutuksuz sanıklar Yakup Elçi ile Şahin Yavuz ise duruşmaya gelmedi.

Sanık Ava, savunmasında, cinayeti işlemediği iddiasını tekrarladı.

İki yıldır tutuklu olduğunu belirten Ava, "Mağdur durumdayım. Dışarı çıkıp vatani görevimi yapmak istiyorum. Beraatimi talep ediyorum." dedi.

Reklam
Reklam

Fincan da cinayeti kendisinin işlemediğini ileri sürerek, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, sanıklar Ava ve Fincan'ı "kasten öldürme" suçundan 25'er yıl hapis cezasına çarptırdı. Diğer sanıklar ise "kasten öldürme suçuna yardım etme" suçundan 8 yıl 4'er ay hapis cezasına çarptırıldı.

Gülbahçe Mahallesi'nde 29 Nisan 2017'de iki grup arasında çıkan kavgada bıçaklanan İzzet Yalçın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: