Adana'daki Öğretmene Darp Iddiası

Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-Sen üyesi grup, bir öğretmenin öğrenci yakınları tarafından dövüldüğü gerekçesiyle protesto gösterisi düzenledi.

Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-Sen üyesi grup, bir öğretmenin öğrenci yakınları tarafından dövüldüğü gerekçesiyle protesto gösterisi düzenledi.

Merkez Seyhan ilçesindeki 23 Nisan İmam Hatip Ortaokulu önünde bir araya gelen sendika üyeleri, beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapan 41 yaşındaki Garip Çelik'in bir öğrencinin yakınları tarafından darp edildiğini belirttiler.

Türk Eğitim-Sen 1 No'lu Şube Başkanı İbrahim Sezer, grup adına yaptığı açıklamada, dün iki sınıfın kendi aralarında oynadığı futbol maçında öğretmenin hakem kararına itiraz eden öğrencilerini saha dışına çıkartmak istediğini belirterek, "Öğretmen arkadaşımız öğrencileri kollarından tutarak sahanın dışına çıkarıyor. Yaşadığı bu durumu bir öğrencimiz abartarak velisine aktarıyor. Velisi de bunun üzerine yanına 4 yakınını alarak okula gelip öğretmen arkadaşımızı darp ediyor" dedi.

Reklam
Reklam

Konunun adli makamlarca araştırıldığını ifade eden Sezer, "Biz arkadaşımıza her türlü hukuki desteği vereceğiz. Her isteyen elini kolunu sallaya sallaya gelip, istediği gibi davranamayacaktır. Biz öğretmenler olarak sadece saygı bekliyoruz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından öğretmenler ve bazı öğrenciler, "Öğretmene uzanan elller kırılsın" şeklinde slogan attı.

Muhabir: Yusuf Koyun

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: