“adana'dan Gelen Karpuzlar Kelek Çıkıyor"

Lüleburgaz’da meyve-sebze toptancılığı yapan Ayhan Çalışkan Adana’dan gelen karpuzlara kabak aşısı yapıldığını bu nedenle karpuzların...

Lüleburgaz’da meyve-sebze toptancılığı yapan Ayhan Çalışkan Adana’dan gelen karpuzlara kabak aşısı yapıldığını bu nedenle karpuzların tadının bozulduğunu dile getirdi.

Her gün 100 ton Adana’dan karpuz geldiğini ifade eden Çalışkan, karpuzları marketlere ve esnafa sattığını ancak çok şikayet aldığını, işler durgun olduğundan veresiye satışların arttığını belirtti.

Trakya’da yerli karpuzun henüz olmamasından dolayı Adana’dan karpuz getirdiklerini kaydeden Çalışkan, karpuzun kelek çıktığını, esnaf ve vatandaştan çok şikayet aldıklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Karpuzların dekar başına ağırlığının artması için kabak aşısı yapıldığını söyleyen Çalışkan, ”Karpuzlar eski tadını yitirdiğinden vatandaşımız karpuza rağbet göstermiyor. Adana’dan getirdiğimiz karpuzlara ağırlığı fazla olsun diye kabak aşısı yapıyorlar. Bu da karpuzun tadını bozuyor. Bu yüzden de karpuz satan tüccarların işleri zayıflıyor” dedi.

Temmuz’un ortasında yerli karpuz çıkacağını söyleyen Çalışkan, ‘Halkımız o zaman ağzının tadıyla karpuz yiyecek

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: