Adana'dan Japonya'ya Yılın Ilk Greyfurt Ihracatı Başladı

Adana'dan yılın ilk greyfurt ihracatı kapsamında konteynerler Japonya'ya doğru yola çıktı.

Adana'dan yılın ilk greyfurt ihracatı kapsamında konteynerler Japonya'ya doğru yola çıktı.

Adana Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül, ihracatı gerçekleştiren Özler Tarım firmasında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, geçtiğimiz yıllarda Japonya'ya narenciye ihracatı için yapılan girişimlerin sonuç verdiğini belirterek, son 2-3 yıl içinde bu ülkeye greyfurt ihraç ettiklerini söyledi.

Aygül, Japonya'nın yaş meyve ve sebze alımında çok titiz davrandığını belirterek, şöyle konuştu:

"Şu an Türkiye'de sadece Adana'nın narenciyesi Japonya pazarına girmeye başladı. Henüz diğer illerimizden bu ülkeye ihracat yok. Japonya çok hassas. Gidecek olan ürünün 0.3 derece veya altına indirilerek ondan sonra konteynerlere yüklenmesini istiyor ve en az 16 gün süreyle bu sıcaklıkta gemide giden ürünlerin de o şekilde kalmasını istiyor. Dolayısıyla Japonya'nın ihracatı başlı başına bir özen gerektiriyor. İl müdürlüğümüzün elemanları firmamızla birlikte çok hassas davranarak en ufak bir şaibe veya yanlışlık olmayacak şekilde ürünlerimizi şu anda konteynerlere yüklemekteyiz."

Reklam
Reklam

Geçen yıl Japonya'ya bin 720 ton greyfurt ihracatı yapıldığını belirten Aygül, bu yıl rakamı iki katına çıkarmak istediklerini söyledi.

Aygül ayrıca, geçen yıl kentten toplam 115 bin ton narenciye ihraç edildiğini , döviz girdisini daha da artırmak istediklerini ifade etti.

Konuşmanın ardından Japonya'ya gönderilecek greyfurtların bulunduğu konteynerler tırlara yüklenerek, yola çıktı. İhracat kapsamında Japonya'ya gönderilen bu yılın ilk ürünleri olduğu bildirildi.

Muhabir: Muhammet Fatih Demirci / Anıl Bağrık

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: