Adanalı Avukatlardan, Çağlayan’daki Müdahaleye Tepki

Gezi Parkı direnişine destek vermek amacıyla Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda bir araya gelen avukatlara yönelik...

Gezi Parkı direnişine destek vermek amacıyla Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda bir araya gelen avukatlara yönelik polis müdahalesi, Adana’da protesto edildi.

Bölge İdare Mahkemesi olarak kullanılan eski adliye binası önünde bir araya gelen avukatlar, ‘polis devlet istemiyoruz’ sloganları atarak, Çağlayan’daki avukatlara yönelik polis müdahalesini protesto etti.

Burada konuşan Adana Barosu Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Çağlayan’daki avukatlara yönelik müdahalede, çok sayıda avukatın göz altına alındığını, bazı avukatların ise yaralandığını hatırlattı. Çıtırık, “Meslektaşlarımıza karşı gerçekleştirilen polis saldırısını, haksız ve hukuka aykırı göz altıları şiddetle kınıyor ve protesto ediyoruz. Adliye binaları yurttaşların hak arama ve adalete erişim yeridir. Adliye binalarında avukatların güvenliğinin olmadığı bir yerde artık kimsenin güvenliğinden bahsedilemez” dedi.

Reklam
Reklam

Protesto eylemine cübbeleri ile birlikte gelen avukatlar, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: