Adanalı iş adamları TUSKON zirvesinden mutlu döndü

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonunun (TUSKON) İstanbul’da 7.sini gerçekleştirdiği Türkiye-Afrika Zirvesi’ne katılan Adanalı firma temsilcileri...

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonunun (TUSKON) İstanbul’da 7.sini gerçekleştirdiği Türkiye-Afrika Zirvesi’ne katılan Adanalı firma temsilcileri memnun döndü. Afrikalı işadamları, Türkiye'nin her köşesinden gelen firma temsilcilerinin yanı sıra Adanalı işadamları ile de ikili görüşmeler yaptı.
Bir günlük zirve programına katılan Adanalı firma temsilcileri birçok anlaşmaya imza attı. Anadolu Girişimci İşadamları Derneği (AGİD) üyesi şirketlerin de yer aldığı organizasyonda girişimcilere yeni ihracat kapıları açıldı.
AGİD Başkanı Ahmet Coşkun, 350 Afrikalı, 600’ü Türk işadamıyla gerçekleşen zirvede 10 bin ikili görüşmenin yapıldığını söyledi. Coşkun, yaptığı yazılı açıklamada 300 milyon dolaklık iş hacminin oluştuğunu söyledi.
Afrika’nın her şeye ihtiyacı olan fakir ülkelerden oluştuğunu hatırlatan Coşkun, “TUSKON-Afrika programları sayesinde Türk girişimciler ürettiklerini kolayca pazarlama imkanı buluyor. Çünkü ülke ülke gezmiyorlar, alıcı ayaklarına geliyor. Bu sayede fazla masraf yapmadan ürünlerini satabilecekleri yeni pazarlar keşfediyorlar. Adana’dan da çok sayıda üyemiz firma temsilcileri programa katılarak ürünlerini tanıtma fırsatı buldu.” dedi.
TUSKON-Afrika zirvesine Adana’dan şu firmalar katıldı: Adana Ekspres Umumi Nakliyat ve Tic. Ltd. Şti., Ak Konfeksiyon İnşaat, Balta Tekstil, Beyaz Kağıt San. ve Tic. Ltd. Şti., Büyük İskender Karoser Sanayi, Expelilaç San. Makina Ticaret Ltd. Şti., Katav Mücevharat San. Ltd. Şti, Özimko İnşaat, Tinco Özel Sağlık Hizmetleri, Turizm, Kuyumculuk, İlaç, Gıda, Tarım, İç ve Dış Ticaret Ltd. Şirketi, Ünlü Döküm Mak. Müh. Taah. San. ve Tic. Ltd. Şti., Zahit Alüminyum Plastik Sanayi Ticaret Ltd. Şti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz