Adanalı Onur 27 Gündür Kayıp

Adana'da dershaneye gitmek için evden ayrılan 20 yaşındaki gençten ailesi 27 gündür haber alamıyor. Aile,...

Adana'da dershaneye gitmek için evden ayrılan 20 yaşındaki gençten ailesi 27 gündür haber alamıyor. Aile, kaçırıldığını söyledikleri çocuklarının bir an önce bulunmasını istiyor.

Merkez Seyhan ilçesindeki Pınar Mahallesi'nde oturan İsmail (57) ve Fatma Pehlivan (51) çiftinin tek çocuğu olan Onur Pehlivan (20), 13 Mart sabahı saat 08.30 sıralarında dershaneye gitmek için evinden ayrıldı. Saat 15.00 sıralarında baba İsmail Pehlivan'a ankesörlü bir telefondan çağrı geldi. Gelen çağrıyı cevaplayan İsmail Pehlivan, oğlu Onur Pehlivan'ın sesini duydu. Babasına kaçırıldığını söyleyip, 50 bin TL hazırlamalarını ve polise haber vermemelerini isteyen Onur Pehlivan, "Sizi perşembe günü

Reklam
Reklam

arayacaklar" dedi. Gelecek telefonu bekleyen Pehlivan çifti, arayan olmayınca polise başvurarak çocuklarının kaçırıldığını haber verdi. Yapılan bütün araştırmalara rağmen Onur Pehlivan'ın izine ulaşılamadı. Aradan geçen 27 gün ailenin de umutlarını azalttı.

Anne Fatma Pehlivan, gözyaşları içinde yaklaşık bir aydır oğlundan haber alamadığını belirterek, "Onurum, ben senin canına kurban olurum. Eğer hayattaysan, başına kötü bir iş gelmediyse ne olursun bize haber ver. Bize ne olursun bir telefon aç. Varsa bir sıkıntın 'ben bunun için uzaklaştım' demen yeter. Bizim hiçbir bilgimiz, hiçbir fikrimiz yok. Ne olursun evine dön, biz perişan olduk. 27 gündür biz çok zor durumdayız. Ne olursun yalvarıyorum sana. Eğer götürenler varsa onlara da yalvarıyorum, onların da anneleri babaları vardır, onlar da yarın belki anne-baba olacaklardır, ne olur oğlumu serbest bırakın" dedi.

ANKESÖRLÜ TELEFONDAKİ GARİP SES

Baba İsmail Pehlivan ise, oğlunun kaybolduğu gün kendisine ankesörlü bir telefondan çağrı geldiğini ve gelen çağrıyı cevapladığında oğlunun sesini duyduğunu ancak seste bir gariplik olduğunu kaydetti. Oğlunun telefonda duraksamadan konuştuğunu söyleyen Pehlivan, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Oğlumun ankesörlü telefondan gelen sesi kesintisizdi, duraksamadan konuşuyordu. Ya sesini kayda almışlardı ya da elinde bir metin vardı. Çünkü duraksamadan konuşuyordu ve bizim konuşmalarımıza cevap vermiyordu. Beş dakika sonra telefonuma gelen çağrıya amcası cevap verdi. Amcası 'Onur, ben amcan Mustafa' demesine rağmen yine aynı şekilde hiçbir tepki vermiyordu."

Baba Pehlivan, Onur'un tek çocukları olduğunu ifade ederek, bilgisi olan herkesten yardım istediklerini belirtti. Onur'u çok sevdiklerini söyleyen Pehlivan, hiçbir küskünlük ve dargınlık içinde olmadıklarını vurgulayarak, "Oğlumuz bizim canımız, kanımızdır. Ona herhangi bir küskünlüğümüz, dargınlığımız yoktur. Eğer bir cahillik ettiyse, birileri aklına girip götürdüyse ya da kaçırdılarsa biz kendilerine yalvarıyoruz. Lütfen serbest bıraksınlar, oğlumuz eve gelsin. Bizim kimseyle bir alıp veremediğimiz yok. Bizim kimseyle bir husumetimiz de yok. Biz kendi halinde olan bir aileyiz" diye konuştu.

Amca Mustafa Pehlivan (51), yaklaşık bir aydan bu yana Onur'dan hiçbir haber alamadıklarını ifade ederek, sosyal paylaşım sitesi üzerinden kayıp yeğenine ulaşmaya çalıştıklarını kaydetti. Mustafa Pehlivan, Facebook üzerinden geniş kitlelere ulaşarak yeğeninin izine ulaşmaya çalıştığını belirterek, "Onur'un fotoğraflarını bu platformda paylaşıp, dileklerimizi yazarak sesimizi duyurmaya çalışıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: