Adanalı Zübeyde Kepçe Operatörü Oldu

Adana'da, Yüreğir Belediyesi'nin açtığı ücretsiz meslek edindirme kursuna katılan Zübeyde Köseler kepçe operatörü oldu.2 çocuk...

Adana'da, Yüreğir Belediyesi'nin açtığı ücretsiz meslek edindirme kursuna katılan Zübeyde Köseler kepçe operatörü oldu.

2 çocuk annesi Zübeyde Köseler (30), su tesisatçısı eşinin sürekli bir işi olmadığı için geçim sıkıntısı çektiklerini belirterek, 3 aylık kepçe operatörlüğü eğitiminin ardından girdiği sınavda başarılı olup, sertifika almaya hak kazandı.

Sertifikasını Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ın elinden alan Zübeyde Köseler, Kültür Evi'ne gittiğinde kuaför, aşçılık, seramik gibi bir çok meslekle ilgili kurs seçenekleri sunulduğunu ancak iş imkanının kısıtlı olacağını düşünerek, kepçe operatörlüğünü seçtiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Başkan Çelikcan da Köseler'in diğer kadınlara örnek olması gerektiği belirtip, iş sözü verdi.

Kepçe operatörlüğü eğitimi alan 15 kursiyerin içinde tek kadın olduğunu belirten Köseler, erkek kursiyerler ve öğretmenler ilk başta kendisini yadırgadığını ancak daha sonra kabullendiklerini ifade etti.

Sınavın ardından Yüreğir Belediyesi'nin şantiyesinde iki ay pratik eğitim gördüğünü ve başarılı olunca sertifika almaya hak kazandığını söyleyen Köseler, şöyle devam etti:

"Kepçe operatörü olduğumu söyleyince beni baştan aşağıya süzüyorlar. İlk anda kimseyi inandıramıyorum. İlkokul üçüncü sınıfa giden 9 yaşındaki oğlum, 'Annen ne iş yapıyor?' diye sorusuna verdiği 'Kepçe operatörü' yanıtına da kimseyi inandıramayınca, okula gittim ve öğretmenleriyle konuşup durumu anlattım. Mesleğin kadını erkeği olmaz. Erkeklerden kadın kuaförü oluyorsa, kadınlardan da kepçe operatörü olur. Önemli olan işini severek yapmaktır. Severek yapıldıktan sonra her iş herkese yakışır."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz