Adana'nın Düşman Işgalinden Kurtuluşunun 91. Yıl Dönümü

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ve CHP

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ve CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer, Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Çelik, mesajında, "Yiğit ve kalender memleketim Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yılını kutlarken, bu uğurda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum" ifadelerini kullanarak, şehitlerin torunları olarak Adana'yı her geçen gün daha aydınlık bir geleceğe ulaştırma gayreti içinde olacaklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Ünüvar ise 5 Ocak'ın Adana ve Adanalılar için sıradan bir tarih olmadığını kaydederek, "5 Ocak, Adana üzerindeki kötü niyetli emellerin sona erdiği bir gündür. 5 Ocak vesilesiyle Adana'mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümünü kutlar, bu uğurda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize şükranlarımı sunar, yeryüzünde yaşayan bütün Adanalılara selam ve saygılarımı arz ederim" ifadesini kullandı.

Çelikcan da Mustafa Kemal Atatürk'ün Adana'ya geldiğinde Kurtuluş Savaşı'nın tohumlarının Adana'da atıldığını hatırlatarak, şöyle devam etti:

"İşgal güçleri tarafından hunharca öldürülen, toplu katliamlara kurban giden binlerce Adanalı ve onlar gibi Kurtuluş Savaşı'nda şehit düşen yüz binlerce şehidimizi saygı ve rahmetle anıyoruz."

Sümer ise CHP Adana İl Örgütü olarak, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile işgalci güçler tarafından hunharca öldürülen, toplu katliamlara kurban giden binlerce Adanalı ve onlar gibi Kurtuluş Savaşı'nda şehit düşen yüz binlerce şehidi saygı ve rahmetle andıklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Muhabir: İbrahim Erikan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz